Wat niemand je verteld voor een zwangerschap

34 jaar was ik toen mijn oudste geboren werd. Iets waar ik me elke dag nog over verwonder. Mijn lichaam, het lichaam waar ik niet altijd even blij mee was geweest, creëerde dit kleine mini mensje.

Hoe kun je zo lelijk naar iets kijken wat zo wonderlijk is om een nieuw leven te creëren?

Lessen over de bevalling en die van de kraamhulp zijn allemaal gericht op jouw herstel en het verzorgen van jouw mini mensje. Dat je lichaam veranderd is, hier hebben we het niet over en ‘hoort er gewoon bij.’

Ik persoonlijk vond het een mega impact hebben op mijzelf als vrouw. Weg bolle buik, hallo pudding buik. Borsten die niet meer voor de sier er waren, maar ineens functioneerde als melkfabriek. Hier had ik geen rekening mee gehouden, hierover had niemand mij ingelicht. Je onthoudt uit de bladen alleen de positieve verhalen. Vrouwen die na hun bevalling gelijk weer in hun oude jeans passen, vrouwen die gelijk weer op hun oude gewicht waren.

De keiharde werkelijk sloeg in als een bom. Wat was er met mijn lichaam gebeurt? Wie was ik geworden?

Dat een lichaam na de zwangerschap kan veranderen is iets waar we het weinig over hebben. Het hoort er allemaal maar gewoon bij en je moet het maar accepteren. Een reactie die ik met regelmaat lees en hoor. Ik hou van mijn titel als moeder en alle rollen die ik er gratis en voor niks bij heb gekregen en ik doe ze oprecht met liefde, maar.. IK ben ook Debby, een vrouw van 44 jaar die er ook is als mens, als vrouw.

Mijn lichaam is nooit meer geworden als voor de zwangerschap. Door de zwangerschap en de hormonen verandert je lichaam. Jij als persoon veranderd, je hebt een extra titel. Er veranderen zoveel dingen in je leven. Met alle drukte vergeten we vaak de belangrijkste bal hoog te houden, JIJ. Kies je ervoor om elke dag even jouw bal hoger te houden dan kies je even bewust voor jezelf. Op deze manier zullen de anderen ballen ook meer in balans blijven. Ach het leest op papier altijd zo makkelijk weg, maar probeer het eens uit.

Veranderingen sluipen er soms zo makkelijk in, terwijl met een klein beetje aandacht er veel kan veranderen. Neem je kledingstijl. We blijven vaak winkelen bij dezelfde winkels als voor ons moederschap, iets met tijd en met gewoontes te maken. In deze winkels kunnen we het dan eigenlijk niet meer vinden. Kleding past niet meer zo lekker bij je figuur en wat jij mooi vindt. Vaak is de tijd om te winkelen erg beperkt. Dus de drang om iets te moeten kopen is ook wat hoger. Wat vaak resulteert in miskopen.

Herken je jezelf hierin? Dan is dit is het moment om even stil te staan. Even je eigen kledingstijl opnieuw (her)ontdekken. Wat past NU bij jou?

Wil je op ontdekking naar jouw kledingstijl, maar is je tijd beperkt en wil je gewoon gelijk stappen maken. Laten we dan samen jouw stijl (her)ontdekken. Soms moet je ergens tijd instoppen om er daarna het maximale uit te halen, ik help je hier graag bij.

 

Stralende groet,

Debby

 

info@styledbydebby.nl

 

Debby
info@styledbydebby.nl

Bedankt voor het lezen van het artikel en ik zou het leuk vinden als je een reactie achter laat. Het meest actief ben ik op Instagram. Stralende groet, Debby

Geen reactie's

Geef een reactie