kleding shoppen een verslaving

Waarom is winkelen toch zo leuk

Waarom vinden we winkelen toch zo leuk? Kleding hoe meer hoe beter, want dan heb je iets om te kiezen! En van kleding kun je nooit genoeg hebben!! Toch?

Mijn kledingkast puilde vroeger uit. Overal waar er maar enigszins ruimte was lag wel kleding opgeslagen. En nog kon ik voor mijn kledingkast staan met stapels kleding om mij heen en vinden dat ik niks leuks had om aan te trekken. Aangezien ik het zelf aangeschaft had zou ik ze toen wel leuk hebben gevonden. Dit was dus niet het probleem, ik had gewoon heel veel kleding en hierdoor leverde dit s’ morgens de nodig stress op!

Want had ik de avond ervoor wel eens mijn kleding klaar gehangen dan vroeg ik me de volgende dag echt af waar ik met mijn gedachten was. Weliswaar was dit een praktische oplossing, maar mijn mood was de avond ervoor vaak niet hetzelfde als de ochtend.

Elke keer als ik mezelf had voorgenomen om weer eens een maand geen nieuwe kleding te kopen had dit altijd een averechts effect! De meeste dames herkennen wel het gevoel dat als je jezelf iets verbied je het nog liever wilt. Een maand lang niet shoppen of een maand lang niet snoepen, hoe meer druk je legt op het verbieden hoe liever je het wilt. Gevolg; een onrustig gevoel van frustratie en een opgejaagd gevoel. Oh help; kleding shoppen is een verslaving!

Shoppen geeft een gelukzalig gevoel.

Vooral in de periode van de maandelijkse cyclus worden er meer aankopen gedaan. Maar het kan ook een diepere betekenis hebben, een verstopt verdriet, frustrerende situaties in je relatie of op je werk. Ook het uitstellen van een vervelend huishoudelijk klusje kan hierbij horen. Wat gaan we doen om van dit onrustige gevoel af te komen, juist shoppen. Want hier worden we blij van.

Maar wat is dit gevoel dan eigenlijk en waarom blijf je niet heel de tijd dit geluk makende gevoel houden? Want als je dan tussen al je kleding staat is het gevoel van euforie snel weggeëbd.

En nu ben ik dan niet meer aan kleding shoppen verslaafd? Nee, maar ik ben me er nu wel veel bewuster van wat ik koop. Daarnaast weet ik precies welke kleuren en pasvormen het mooiste bij mijn lichaam passen. Blijft het dan moeilijk, jazeker. Voor mijn werk zit ik elke dag met mijn neus in de kleding, online in de winkels of in een kledingkast bij jullie. Ik weet inmiddels waar mijn zwakke punten liggen en heb hier leren mee omgaan.

Daarnaast haal ik mijn geluksmomenten nu uit het helpen van jou! Want als ik na een afspraak van een klant een bericht ontvang waarin staat dat ze onze afspraken; als een bewustwording, een ervaring, een boost voor haar zelfvertrouwen en zelfliefde heeft gegeven. Weer trots is op wie ze is en weer van haar zelf en haar eigen lichaam houdt. Daar wordt ik happy van!

Dus wil jij:

  • Geen radeloze momenten meer voor of in je kledingkast
  • Geen tijd meer verspillen met het terugvinden van kleding
  • Niet meer te pas en te onpas met miskopen thuiskomen
  • Geen onvrede en frustratie met betrekking tot kleding en jezelf

 

Denk je nu dit wil ik ook allemaal? Laten we dan eens vrijblijvend afspreken. 

 

Debby
info@styledbydebby.nl
Geen reactie's

Geef een reactie