Van zomer naar najaar kledingkast • Styled By Debby
1485
post-template-default,single,single-post,postid-1485,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-15.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive
van zomer naar najaar kledingkast

Van zomer naar najaar kledingkast

De herfst maakt zijn intrede, vandaag is het een natte en koude dag. De donkere dagen die komen gaan. Ik vind dit altijd wel een fijne periode. Maar de overgang van de relaxte dagen met de vakantie; “Niet moet alles mag” is weer voorbij.
De scholen zijn hier in het Oosten aan hun tweede week begonnen, de sporten zijn weer gestart. Kortom de ballen zijn weer in de lucht gegooid en het “normale” leven draait weer op volle toeren.

De overgang van zomer naar najaar vinden veel dames een lastige periode. Het weer wordt kouder, de kleding word donkerde, maar we willen zolang mogelijk van onze zomer kleding genieten. De kledingkast ligt dus vol met zomer en herfstkleding. Kortom; chaos in je kledingkast! Aan het weer kan ik niks veranderen, maar ik kan je wel helpen met je kledingkast.

Ten eerste de kleuren in de winkels, deze zijn in het najaar altijd donkerde. Donker voelt warmer aan, vandaar dat we ons in het najaar graag in donkere kleding hullen. Vandaar dat lichte kleurtypes niet blij worden van de collecties in de winkels, terwijl de donkere kleurtypes hun hart weer op kunnen halen na een lange zomer met allemaal lichte kleuren. Wil je graag weten welke kleuren je het beste kunt dragen in de seizoenen, maak dan eens een afspraak voor een kleurenanalyse hier leer je onder andere welke kleuren bij jou het mooiste staan.

Hoe bouw je nu je kledingkast om van zomer naar herfst, zonder gelijk het gevoel te krijgen dat je ineens een donkere najaar kast hebt.

Van zomer naar najaar kledingkast

Hoogzomer items

Eerst halen we alle hoogzomer kledingstukken uit de kast en bergen deze schoon op voor volgend jaar. Wanneer is een kledingstuk een  hoogzomer kledingstuk? Als  je het alleen maar draagt bij 25 graden of hoger.

Zomer items

Maak onderscheid of dit kledingstuk met een najaar kledingstuk kan worden gecombineerd. Vaak kan je veel kledingstukken goed door dragen en combineren.
Want een witte/lichte broek kan je met een mooie na zomerdag nog goed combineren met een vest of trui. Hetzelfde als een zomers T-shirt of singlet, deze kan je onder een vest of jasje dragen. Terwijl een mooie zomerse jurk ook prima met een trui erover gedragen kan worden. Draag hieronder eens een stoere boot of laars.  O’ja vergeet al niet vast om panty’s in huis te hebben, net zoals een legging.

Tussen items

Een tussenitem is een kledingstuk die je in het voorjaar en het najaar goed kunt dragen. Denk hierbij aan een dunne trui, blouse met lange mouwen of een vest/jasje.

Combineren

Welke kleuren je met elkaar kunt combineren is niet alleen afhankelijk van je eigen contrast maar ook welk kleurtype je bent. Probeer eens wat verschillende combinaties uit en bekijk je zelf eens goed in de spiegel. Word je er blij van?
Tip; Doe je ogen eens dicht en dan weer open. Wat valt er nu het meeste op en wil je dat hier de aandacht op valt?

Kortom het najaar kan voor de één een verschrikking zijn en loopt het liefst zo lang mogelijk in haar zomerkleding, terwijl bij de ander alle zomerkleding uit de kast wordt verbannen zodra de eerste grijze wolken er zijn. Vandaar dat er geen datum is wanneer je kledingkast van zomer naar najaar moet veranderen. Het zou ook wel een beetje gek zijn. Dus doe en draag waar jij je prettig in voelt en niet omdat de winkels ineens vol hangen met de kleding van het seizoen.

Succes met combineren en uitzoeken van jullie kledingkasten dames.

Debby
info@styledbydebby.nl
Geen reactie's

Geef een reactie