tweedehandskleding

Tweedehandskleding is duurzaam

Tweedehands kleding ook wel vintage kleding genoemd is hipper dan ooit. Duurzaamheid is niet alleen een veel besproken onderwerp, maar ook voor veel mensen steeds belangrijker. Tv-programma’s over duurzaamheid maakt op een indrukwekkende manier duidelijk aan mensen door welk proces kleding gaat voordat het in de winkels hangt. Als je dit nog nooit gezien hebt dan zou ik je zeker aan te raden het volgende programma, “genaaid” eens te bekijken.

Wil je duurzamer worden met je kleding en bewuster worden van je aankopen. Ben jij klaar met het shoppen bij de grote winkelketens? Want als je er nu eens echt goed over nadenkt een T-shirt van €4,95 hoe zou dit nu zo goedkoop kunnen zijn?

Alle beetjes voor een duurzamer leven helpen en start, juist, bij jezelf! Kies eens voor een tweedehandskledingstuk. Ben jij al eens bij een tweedehandswinkel binnen geweest en brak het zweet je toen uit, omdat je geen idee hebt hoe je hier een tof item kunt vinden? Lees dan gauw verder.

Wat is het verschil tussen tweedehands- en vintage-kleding?

Tweedehands kleding

Tweedehands kleding staat voor alles wat eerder van iemand anders is geweest. En dit aanbod is heel groot en divers. Dit kan een verwassen kledingstuk zijn, maar ook een kledingstuk wat nooit gedragen is door iemand en met kaartje en al in een tweedehands winkel terecht komt. Tweedehands shoppen kan heel leuk voor je portemonnee zijn, maar is ten eerste natuurlijk veel beter voor het milieu.

 

Vintage kleding

Het grootste verschil met tweedehands kleding en vintage is de leeftijd. De term vintage wordt gebruikt voor echt oude items. Liefst van goede kwaliteit en sprekend voor een bepaalde periode tussen ongeveer 1920 en 1980.

Vintage kleding is in de meeste gevallen gedragen, maar dit kan ook nieuw zijn. Vaak zijn er partijen accessoires, schoenen of kleding uit een periode niet verkocht en belande zo in een vintage store, eigenlijk heb je dan iets nieuws, ondanks dat het 40 jaar oud is.

 

Hoe winkel je bij een tweedehands winkel

Veel mensen vinden het lastig om te shoppen in een tweedehands winkel, gewoon weg omdat ze geen idee hebben waar ze moeten beginnen. Hoe bij de “standaard” kledingzaken het artikel erin allerlei maten en soms ook kleuren te verkrijgen is, is bij het tweedehands winkel zoeken geblazen, want er hangen alleen maar unieke items. En ik kan me goed voorstellen als je het normaal al niet kunt vinden dan zijn een paar tips voor het shoppen bij een tweedehands winkel wel fijn.

 

  • Ben je doelgericht opzoek naar een artikel dan zal je dit hier niet vinden. Geduld, nieuwsgierigheid, tijd en je persoonlijke smaak zijn erg handig als je een tweedehandswinkels binnen stapt en de rekken in duikt.

 

  • Oriënteer bij binnenkomst eerst eens wat er allemaal in de winkel hangt. Vaak zit er een systeem in, het kan op kleur hangen of op maat. Maar het kan ook op artikelgroep hangen.

 

  • Als je al weet welke kleur of item jou goed staat scheelt dit ook al veel werk, je zult sneller leuke items tegen komen omdat je weet dat deze je figuur en kleur goed doen.

 

En als je dan uiteindelijk een paar gave items gevonden hebt zal je bij de kassa ook nog eens heel blij worden want qua prijs scheelt het ook nog eens heel erg! Dubbel op winst, voor jou en het milieu!

 

Het is dus zeker de moeite waard om eens een tweedehands winkel binnen te stappen. Google eens op tweedehands winkel bij jou in de buurt. Misschien zit er wel een appel en ei bij jou in de buurt of een andere toffe tweedehandswinkel. Zeker de moeite waard om een keer binnen te wandelen en wie weet scoor jij daar wel een kledingstuk waar je hart een sprongetje van maakt!

 

Debby
info@styledbydebby.nl

Bedankt voor het lezen van het artikel en ik zou het leuk vinden als je een reactie achter laat. Het meest actief ben ik op Instagram. Stralende groet, Debby

Geen reactie's

Geef een reactie