Even voorstellen,

Mijn naam is Debby Lakerink, het gezicht van Styled by Debby. Als moeder van twee kinderen in de basisschoolleeftijd, partner van mijn man Thijs, dochter, buurvrouw, schoondochter, tante, ondernemer, ouderraadslid en ga zo nog maar even door, weet ik als geen ander hoe moeilijk het is om als vrouw én alle ballen hoog te houden én er goed, verzorgd en vol zelfvertrouwen uit te zien. Geloof me, ook ik leer hierin nog elke dag, maar ik ben ervan overtuigd dat het kan!

 

Even terug

 

Met meer dan 25 jaar ervaring in de verkoop van dames- en herenkleding leer je mensen kennen. Althans, zo dacht ik. Toch was er regelmatig een vraag, die bij mij tot verwondering en onbegrip leidde: Waarom ging een bepaalde verkoop niet door, terwijl de kleding mooi stond en goed paste? Er bleek op zulke momenten een soort van twijfel te zijn bij de klant, die hij/zij zelf niet kon verwoorden en waar ook ik mijn vinger niet achter kreeg.

 

Het waren deze momenten, dit soort vragen en situaties én mijn eigen interesse en verlangen naar persoonlijke groei, dat ik in 2015 besloot met de opleiding tot Image Consultant te starten. Met een jong gezin was het praktisch een hele uitdaging, maar achteraf bleek het alle moeite waard.

Debby Lakerink Styled by Debby

Naar mezelf kijken

 

Niet eerder leerde ik zoveel over mijzelf. Ik realiseerde mij tot op dat moment niet dat de keuzes, die ik met betrekking tot mijn kleding, haar en make-up maakte, een directe weergave waren van hoe ik naar mijzelf keek en hoe ik mij voelde. Wat een inzichten!

 

Kleur bijvoorbeeld. Ik droeg altijd zwart, grijs en aardetinten. Na een kleuranalyse op de eerste lesdag bleek, dat ik jarenlang “verkeerde” kleuren had gedragen. Ze deden me ontzettend tekort en waren een totale mismatch. Ik was in shock. Het duurde drie maanden om enigszins te wennen aan de nieuwe kleuren in mijn persoonlijke kleurwaaier. Je kunt wel zeggen, dat het een complete transformatie was, zowel vanbinnen als in de manier, waarop ik mij vanaf dat moment ging kleden.

 

De onderdelen ‘lichaamsbouw’ en ‘persoonlijke stijl’ zorgden voor een soortgelijke reactie en de transformatie werd met de lesdag groter. Langzaam maar zeker vielen alle puzzelstukjes op hun plek en begon ik meer en meer te begrijpen, waarom klanten niet blij waren met een bepaalde outfit of twijfels hadden, terwijl het er op het oog zo mooi uitzag.

 “Mijn vak gaat namelijk niet alleen over de buitenkant…” 

Zelfliefde-zelfkennis-zelfvertrouwen

Onderneming

De kennis, die ik tijdens mijn werk in de kledingwinkel en als image consultant heb opgedaan, besloot ik enkele jaren geleden te bundelen tot mijn eigen Styled by Debby – Traject. Dit vul ik aan met mijn persoonlijke ervaring, die zich met de dag uitbreidt door interactie met klanten, het lezen van vakliteratuur en het volgen van (online) cursussen.

 

Vrouw met een missie

 

Mijn kijk op de vrouw in de huidige maatschappij zorgt ervoor, dat ik voel dat ik bij kan dragen aan een groter bewustzijn en meer zelfvertrouwen. Mijn vak gaat namelijk niet alleen over de buitenkant, over het jezelf presenteren en zichtbaar zijn. Het gaat over jezelf zien, jezelf kennen, van jezelf houden en vervolgens over wat je van daaruit bewust uit wilt stralen. Kleding, haar en make-up kan daarin zoveel betekenen, alleen beseffen nog teveel vrouwen dat niet.

 

Er is wat dat betreft dus nog een wereld te winnen!

Recensies