Onzeker over je lichaam • Styled By Debby
1477
post-template-default,single,single-post,postid-1477,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-15.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive
zelfliefde/ onzeker over je lichaam

Onzeker over je lichaam

Mensen kijken? Ik hou ervan en iedereen doet dit denk ik wel. Heerlijk kijken hoe iedereen eruitziet en wat voor creaties ze aan hebben?

Maar hoe loop jij zelf langs een terras? Loop jij het liefste een blokje om of maakt het jou niet uit? De meeste mensen voelen zich onzeker om langs een vol terras te moeten lopen. Ben je hier de enigste in? Nee joh, iedereen voelt zich wel eens onzeker. De een misschien wat meer dan de ander. Een vol terras, ik loop er ook niet altijd vol zelfvertrouwen langs.

Waar zijn we dan onzeker over? En hoe kunnen ons zelf een beetje zelfvertrouwen in geven.

Onzeker over je lichaam?

Onze maatschappij heeft een hoge verwachtingsnorm. In de media zie je perfecte lichamen, slanke dames en de confectie heeft standaard kleding maten. Maar wij zijn uniek! Elk lichaam is anders. En elke vrouw is onzeker over haar lichaam. Bij de 1 zal het minder zijn dan bij een ander, maar iedereen heeft wel een dag dat ze zich niet lekker in haar lijf voelt. Dus hoor jij jouw vriendin met het perfecte figuur zeggen dat ze er weer een vetrolletje bij heeft, oordeel dan niet te snel. ūüėČ

Iedereen is uniek met zijn lichaam, of het nu je lengte, kleur of maat is hier kiezen we niet voor. Wees lief voor elkaar en oordeel niet snel over elkaar.  Jouw lichaam is perfect zoals het is, dus omarm het en wees niet te kritisch voor jezelf. En wees vooral niet onzeker over je eigen lichaam.

Tip: Ga eens wat vaker voor de spiegel staan en bekijk je lichaam eens goed. Hoe meer je naar je eigen lichaam kijkt hoe meer je het gaat accepteren en herkennen omdat je het zo goed kent. Hierdoor zul je je niet onzeker over je lichaam voelen.

The problem isn't with your body, the problem is what you think of it...

Hoe je het ook doet, iedereen heeft wel een menig over een ander. Hier kun je niks aan veranderen. Het enigste wat je kunt veranderen is wat jij er mee doet. Toen ik nog in de winkel werkte heb ik mezelf aangeleerd om nooit een oordeel over iemand te hebben of al een menig te maken zonder deze persoon eerst gesproken te hebben. Iedereen kent vast wel de film met Julia Roberts in Pretty Woman. Aan de buitenkant kun je niet oordelen over iemand, dus wees lief voor elkaar als je iemand in een iets ander outfit rondloopt. Wees lief voor elkaar.

We zijn allemaal wel eens onzeker, dit hoort bij onze natuur. Hoe onzeker kun je zijn als je voor het eerst ergens naar toe moet waar je nog nooit bent geweest. Of niet weet wat je gaat doen. Een sollicitatiegesprek, een blinddate. Hoe fijn is het dan om een outfit aan te hebben waar jij je prettig en zelfverzekerdheid in voelt. Ook al voel je je niet zelfverzekerd je kunt dit wel faken. Doen alsof je jezelf verzekerd voelt kun je leren. Een lerares verteld mij ooit; stop een dubbeltje tussen je billen, borsten vooruit en beeld je in dat er een touwtje aan je kruin zit wie je hoofd omhoogtrekt. En adem rustig in en uit.

Kijk eens in de spiegel, wat zie je nu? Wees niet te streng voor jezelf. Stap voor stap leer je jezelf meer zelfvertrouwen geven. En wees lief voor jezelf, de ene dag zal het beter gaan dan de andere dag.

Debby
info@styledbydebby.nl
Geen reactie's

Geef een reactie