Met je handen in het haar voor je kledingkast • Styled By Debby
1426
post-template-default,single,single-post,postid-1426,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-15.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive
met je handen in het haar voor je kledingkast

Met je handen in het haar voor je kledingkast

Met je handen in het haar voor je kledingkast, hoevaak overkomt jou dit? Als ik bedenk hoeveel kleding er in de loop der jaren in mijn kledingkast heeft gelegen en op zolder stond opgeslagen? Elk seizoen netjes wisselend, om aan het eind van het seizoen weer opgeslagen te worden, ongedragen! Dan duizelt het mij.

Als ik alles achter elkaar zou leggen, hoever zou het dan komen? Misschien maar iets om nu niet bij stil te staan. En het stomme is dat ik dan nog voor mijn handen in het haar voor mijn kledingkast kon staan om geen idee te hebben wat ik moest aantrekken! Hoe vaak ik mezelf voor heb genomen om minder te kopen, te vaak!

Sinds ik een half jaar geleden ben gestopt met het werken in een kledingzaak en minder op het vuur zit, merk ik dat het vlammetje nu niet meer zo groot is. En heb dus in een half jaar tijd bijna niks gekocht, ik kan het dus wel.

Jarenlang is mijn doel om een capsule wardrobe op te bouwen. Een paar goede basic in mijn kledingkast die ik eindeloos met elkaar kan combineren. Minder kleding, maar wel kledingstukken van goede kwaliteit en die ook daadwerkelijk bij mij passen qua kleur en figuur.

Heb je veel kleding in je kast dan zie je vaak de tofste outfits niet meer, simpel weg omdat ze in de verdrukking liggen en hangen tussen alle andere kleding die ook leuk zijn maar niet zo tof. Gevolg, keuze stress. Vooral in de ochtend als je al een beetje haast hebt. Snel een makkelijke broek met shirt is dan snel gemaakt, omdat je dit vaak draagt en vertrouwd is.

Door je keuzes te beperken in een paar items waar jij blij van wordt geeft dit niet alleen rust maar ook een duidelijk overzicht in je kledingkast. In een periode waar we vaak al druk zijn met heel veel andere zaken, zoals huishouden, werken sociale bezigheden en gezin.

De oplossing; een capsule wardrobe!

Less is more. Het hebben van kleding waar jij blij van wordt, kan bijdragen aan rust in je hoofd maar geeft ook een gelukkiger gevoel. We dragen elke dag kleding, waarom dan niet iets waar je je happy in voelt en met plezier draagt.

De oplossing is een capsule wardrobe. Maar wat is een capsule wardrobe en het belangrijkste; wat heb je eraan?

Een capsule wardrobe is een garderobe die bestaat uit een stabiele basis van kledingstukken aangevuld met trendy/modieuze items. Het idee is om alles onderling met elkaar te kunnen mixen. Een capsule kan uit 13 kledingstukken bestaan om zo te mixen tot wel 31 combinaties.

Je kunt als je wilt meerdere capsules makken, bijv. voor het werk of een andere gelegenheid. Misschien dat enkele kledingstukken kunnen overlappen. Hier kun je mee spelen. Misschien heb jij aan 1 capsule genoeg.

Uitkomst

Een dag starten met een overzichtelijke kledingkast geeft rust en overzicht en niet meer met je handen in het haar voor je kledingkast staan!

Debby
info@styledbydebby.nl
Geen reactie's

Geef een reactie