strakke kleding

Kleding wat niet lekker meer zit!

Kleding wat niet lekker zit kan zo vervelend zijn. Een broek die je steeds moet op trekken, een blouse die steeds omhoog kruipt, bh-bandjes die afzakken. Allemaal storende factoren die je afleiden van je dagelijkse bezigheden.

Kleding wat wel comfortabel zit voelt zoveel fijner en prettiger aan. Gelijk even voor de duidelijkheid, met lekker zittende kleding bedoel ik niet je joggingbroek! Die zit ook heel fijn, maar is niet voor elke situatie geschikt. 😉

Kleding die comfortabel zit voelt als een tweede huid en sluiten aan bij je figuur. Je voelt je hierin mooi, ze maken je blij als je ze aan hebt en je krijgt er boost van zelfvertrouwen van. Ik noem dit vaak ‘kleding waar je hart een sprongetje van maakt’. Vaak weet je het als je er complimentjes over krijgt. Niet zozeer over de kleding, maar “wat zie je er goed uit!”

Ze zien iets aan je maar weten niet wat het is. Dit is alleen omdat jij je super goed voelt in wat je draagt, je gaat ervan stralen! Dit is wat je omgeving ziet.

 

Kleding is zoveel meer dan alleen de verpakking.

Het geeft weer wie jij van binnen bent en hiermee laat je dit aan de buitenwereld zien.

 

Om een kledingkast te krijgen met alleen maar -♥- kledingstukken, is het belangrijk dat je weet wat je plus punten en de punten waar je liever het accent niet oplegt. Vaak weten we dit laatste wel te benoemen, maar waar word jij nu echt blij van als je naar jezelf in de spiegel kijkt? Kijk eens goed naar jezelf, schud je lichaam eens heen en weer. Wat wil je wel graag met andere delen en wat liever niet?

 

Veranderingen

Je lichaam kan in de loop der jaren door verschillende omstandigheden veranderen. Dit kan door gewichtsveranderingen zijn, door een zwangerschap of door een ziekte. Soms kan je er niks aan veranderen en soms wel. Accepteren dat je lichaam niet meer is zoals toen je jonger was is -vaak- moeilijk. Je lichaam veranderd met de tijd mee, maar het gaat om wie jij van binnen bent. Dat de buitenkant aansluit met wie jij van binnen bent is heel belangrijk. Het geeft jou namelijk een goed gevoel en je krijgt er een boost energie van.

Door alle maatregelen van de corona zijn er veel veranderingen gaande. Misschien ben jij er nu ook wel bewuster van wat je allemaal in huis hebt. Kom je erachter dat de kleding die je in je kledingkast hebt liggen nog allemaal prima is. Terwijl je “normaal” al heel vaak was wezen winkelen. Misschien kom je er nu wel achter dat je eigenlijk best veel kleding hebt, maar niet zoveel draagt. Veel kledingstukken hebben we vaak ook niet nodig, maar het zou wel fijn zijn dat de kledingstukken die in onze kast hangen dan ook kledingstukken zijn waar ons hart een sprongetje van maakt.

Kleding waar je ♥ een sprongetje van maakt, dit verdient iedereen!

Is jouw lichaam deze periode ook veranderd doordat je uit huis werkt en je net even iets meer eet en minder beweegt? -Ook door stress en spanningen gebeurt dit bij veel dames, dus onbewust kan je hier soms ook niks aan doen. –

Je  kleding kan nu strakker zitten dan dat je gewend bent, super vervelend.

Dit kan twee kanten opgaan;

  1. Je wil gelijk winkelen
  2. Je gaat lijnen.

Doe eens gek en ga voor optie 3, namelijk detox tijdelijk je kledingkast!

 

Investeer in tijd

Plan een moment in om even tijd te investeren in je kledingkast. Dit hoeft niet gelijk een hele dag, vaak is een uur wel voldoende. Bedenk wel als je ergens energie uit wil halen dan zal je er eerst tijd en energie in moeten stoppen!

Kleding die te strak zit haal je uit je kast. Laat alleen de kleding hangen die voor nu prettig zit, want kleding dat te strak zit, daar wil je niet elke dag mee geconfronteerd worden, daar wordt niemand gelukkiger van. Hou deze kleding eens een paar weken apart en draag alleen de kleding waar jij je nu prettig in voelt. Dit geeft s ’morgens bij het aankleden al een beter start van de dag.

Tip zet een doos op je kamer waarin je de kleding kunt doen die je nadien nog tegen komt. 

Wees lief voor jezelf

Wees er ondertussen bewust van wat je eet. Wees niet te streng voor jezelf. Probeer elke dag een half uurtje te wandelen – geen tijd, wandelen een keer extra de trap op naar boven of parkeer de auto iets verder dan nodig is tijdens het boodschappen doen –

Plan dan over een paar weken een nieuw moment in om de ‘strakke’ kleding te gaan passen. Maak hier ook weer bewust de tijd voor.

Kleding die nu nog te strak zit verwijder je uit je kast, niet weggooien, maar stop ze in een doos voor volgend jaar. (kledingkast wel grondig opruimen, lees dan mijn e-book met opruim tips eens). De kleding die nu wel prettig zitten hang je terug. Bekijk je kledingkast eens goed. Kan je overal combinaties mee maken of mis je nog een kledingstuk waarmee je nieuwe combinaties kan maken? Deze schrijf je op je shoplijstje. Tip, noteer het item en kleur waarmee je het wil combineren.

Als je dan gaat shoppen weet je wat je nodig hebt en een goede aanvulling is op je kledingkast. Dit voorkomt miskopen en kleding waar je al voldoende van hebt.

Variatie is the secret.

 

Zit je nu helemaal met je handen in je haar voor je kledingkast, ik help je er met liefde mee. Op www.styledbydebby.nl staan alle trajecten, maar heb je nu een vraag die er niet bij staat mail me gerust naar de mogelijkheden. Niet alles staat online beschreven.

 

Stralende groet, Debby

 

 

PS
Heb jij een vriendin dit blog ook zeker moet lezen, deel het dan met haar via de share knop hieronder. Wil je wekelijks op de hoogte blijven van de berichten die ik met jullie deel, Laat dan hier je gegevens achter.

Debby
info@styledbydebby.nl

Bedankt voor het lezen van het artikel en ik zou het leuk vinden als je een reactie achter laat. Het meest actief ben ik op Instagram. Stralende groet, Debby

Geen reactie's

Geef een reactie