Welke kleding dragen met warm weer • Styled By Debby
wat trek ik aan met warme dagen | welke kleding dragen met warm weer | representaieve kleding met warm weer | natuurlijke materialen
kleding, natuurlijke materialen, warm weer
1460
post-template-default,single,single-post,postid-1460,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-15.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive
welke kleding dragen met warm weer

Welke kleding dragen met warm weer

De zomer startte zoals maar 1 seizoen kan starten, aanwezig! Ze begon heet, zonnig en overduidelijk aanwezig. De eerste zonnestralen schenen nog maar net of de eerste vragen kwamen per mail binnen. Help! Welke kleding moet ik dragen met warm weer! Geen overbodige vraag, want vaak weten we niet meer hoe we ons enigszins representatief moeten kleden als de temperaturen boven de 30 graden komen. Alles wat normaal een beetje bloot of te kort vinden wordt uit de kast gehaald, of juist niet (vergeten Bh’s) omdat het toch zo warm is! Het is ook niet makkelijk om met dit weer keuzes te maken maar er zijn tegenwoordig zoveel alternatieven voor een superleuk, koel en draagbaar outfit als de temperaturen hoger zijn. En als we de berichten moeten geloven krijgen we vaker heette zomerse dagen, zeker iets om je in te verdiepen en overga te denken bij de aanschaf van een zomers outfit.

Welke kleding dragen met warm weer?

Hoe en waar op te letten bij een zomers outfit. De keuze die je maakt bij een outfit is al van belang wat jij die dag gaat doen. De keuze zal al heel anders zijn als je de hele dag thuis bent of dat je gaat werken. En dan is het qua werk al van afhankelijk wat voor werk je doet en hoe je je daar moet presenteren. Hierover zal ik een andere keer verder op in gaan. Welke keuze je maakt bij de aanschaf van een kledingstuk is als eerst al de kleur, de print en de stijl. Als laatste wordt er vaak pas gekeken welk materiaal het is. Welke keuzes je maakt bij de aanschaf voor kleding bij warme weer heb ik voor je op een rij gezet.

 

Pasvorm

Een kledingstuk wat passend zit is altijd warmer dan een kledingstuk wat ruimer om ons heen valt. De lucht heeft hier de ruimte om je heen te circuleren. Betekend dit dat je dan gelijk een vormloos gewaad aan moet doen, nee hou het wel passend bij jouw lichaamsvorm. Luchtige tunieken, wijde blouses, rokken en jurken die losjes om het heen vallen zijn ideaal voor deze warme dagen.

Lichte of donkere kleuren

Donkere kleding trekt meer zon aan en is dus warmer met zonnige dagen, voor de avond is dit natuurlijk geen probleem, maar ik denk dat iedereen wie wel eens met een zwart shirt in de zon is gaan zitten weet wat ik bedoel. Kun je in de zomer moeilijk je kleuren vinden en word je een beetje ongelukkig van die lichte kleuren? Dan ben je waarschijnlijk een diep kleurtype, tijdens een kleurenanalyse leg ik je uit hoe je de zomer door komt. Lichte kleuren voor de zomer dus. Let wel op met de tinten lichtgrijs en licht blauw, hierin vallen transpiratievlekken meer op.

Het materiaal

Er zijn veel materialen die je kunt dragen met warme dagen. Voorkeur zijn natuurlijke materialen. Natuurlijke stoffen ademen en laten transpiratievocht verdampen.  Katoen, viscose, linnen, wol en zijde zijn natuurlijke producten en dragen heerlijk met het warme weer. Vaak zijn deze materialen ook goed in een mix te dragen. Heb je veel last van de warmte dan zal jouw keus meer bij de 100% natuurlijke materialen gaan. Heb je er niet zoveel last van dan zou je ook een mix met een synthetisch materiaal kunnen nemen. Linnen is een zeer fijn materiaal, maar heeft als nadeel dat het kreukt. Hou je niet van kreukels dan zal je het kledingstuk niet met plezier gaan dragen. Nog meer weten over natuurlijke materialen en hoe dit gemaakt wordt lees dan deze info eens, erg interessant.

Lengte van de kleding

Hoe meer lichaam je laat zien hoe meer de zon erop kan branden. Kies voor luchtige maar lange kleding. Zo bescherm je niet alleen je huid tegen de zon, maar het is ook minder warm. Ben jij een licht kleurtype en verbrand jij snel dan is deze tip geen overbodige luxe.

Hoofd

Ben je veel in de zon actief vergeet dan je hoofd niet. Een extra bescherming is niet alleen goed voor je haren, maar je hebt gelijk een extra bescherming tegen een zonnesteek. Hoeden zijn er in allerlei soorten en maten en helemaal in op het moment. Keuze genoeg.

Voeten

Je voeten heb het soms zwaar te verduren zeker in de zomer. We lopen veel op blote voeten en als ze het te warm hebben zwellen ze op of geven een heerlijke aroma af. Bij de aanschaf van een paar zomerse schoenen, of het nu open of dichte schoenen zijn is de materiaalkeuze zeker iets om op te letten. Natuurlijke materialen hebben hier ook de voorkeur.

Tip: Hou met de maat rekening mee dat je voeten door de warmte opzwellen.

Welke kleding dragen met warm weer? Dit weten we nu maar, bedenk wel dat alles warm is op je lichaam met deze warme dagen. Dus pas je tempo aan, drink voldoende water en zoek op zijn tijd een schaduwrijk plekje op. Kom je er toch niet helemaal uit. Vind je het lastig om bijv. een representatief outfit te vinden voor je werk? Laat het me weten ik help je hier graag mee.

Debby
info@styledbydebby.nl
1 Reactie

Geef een reactie