kleding combineren

Kleding combineren

Waarom is kleding combineren niet makkelijk?

Kleding genoeg in je kast, maar toch het gevoel dat er niks leuks is hangt. Hoe komt dit toch? Het ene moment haal je de leukste combinaties uit je kast en het volgende moment vraag je je af hoe je het kledingstuk überhaupt hebt kunnen kopen. Kleding combineren blijft een veel voorkomend probleem bij de meeste vrouwen.

Wat maakt een outfit nu tot een outfit die laat zien wie jij bent? Een outfit wat comfortabel zit, waar jij je mooi in voelt en waarin je je eigen persoonlijkheid in laat zien. Door de juiste kledingstukken met elkaar te mixen maak je jouw outfit persoonlijk, waarmee jij aan de buitenwereld laat zien wie je bent.

In de 25 jaren die ik als verkoopster in de winkel stond heb ik me vaak afgevraagd wat de reden was waarom een verkoop niet door ging. Een outfit stond geweldig, maar toch was er die twijfel bij de klant. Waar kwam die twijfel dan vandaan en waarom werd het niet gekocht?

Mede door de ervaringen die ik de laatste jaren heb opgedaan weet ik waarom veel vrouwen worden tegengehouden om een outfit te dragen waar ze echt blij van worden. Dit is niet de kunst van kleding combineren, dit kan iedereen leren. De grootste reden is het gebrek aan vertrouwen van zichzelf hierin.

 

Drie redenen waar je tegen aanloopt bij het combineren van kleding.

 

Je hebt geen gevoel voor stijl

Heb jij ook een vriendin die de geweldigste creaties maakt en waarvan je je afvraagt hoe ze dit toch doet? Denk jij dat je dit nooit kunt? Wat als ik je vertel dat iedereen dit leren. Ja ook als je helemaal niks met kleding hebt.

Iedereen kan namelijk met de tips en tools die ik je geef leren een eigen stijl te creëren die laten zien wie jij bent. De kust van het kleding combineren is door de tips en tools te gebruiken en te oefenen. Een geweldig kledingstijl bereik je niet in één dag.

De eerste stap heb je al gemaakt door open te staan voor dit blog. Ergens wil je wel veranderen en een eigen stijl gaan dragen, leren kleding combineren. Ontdekken wat jouw voorkeuren zijn en ontdekken wat jij leuk vindt en het beste bij jouw past.

 

Ik heb niets om aan te doen

Heb jij een kledingkast die vol logt met items die je door de jaren heen hebt gekocht en misschien wel gekregen? Items waar je misschien heel blij mee was toen je ze kocht, maar die nu ergens in een hoek van je kast zijn beland, omdat je eigenlijk geen idee hebt hoe je ze moet combineren en waarvan je twijfelt of ze nog wel bij je persoonlijkheid passen.

Een kledingkast is een spiegel van jezelf. Hoe ziet jouw kledingkast eruit? Hoeveel kledingstukken heb jij? Hoe ‘zuinig’ ben jij met jouw kleding?

Hangen erbij jou alleen maar praktische en makkelijke kledingstukken in, want kleding moeten we nu eenmaal dragen. Wat is dan de reden waarom je niet mag investeren in een mooi kledingstuk waar je hart een sprongetje van maakt. Gun je je het zelf niet of ben je de investering niet waard?

 

Je lichaam is niet perfect

Elke vrouw kan wel iets aan haar lichaam opnoemen waar ze niet gelukkig mee is, je herkent dit vast wel. Je vindt bijvoorbeeld je heupen te breed, dan zal bij elk outfit wat je aantrekt je oog hiernaar toe gaan. Hoe meer jij de focus legt op de punten die jij niet mooi vind hoe meer ze voor jou zullen opvallen. Een ander zal het misschien niet eens zien.

Waar het om gaat is dat je je lichaam accepteert met alle oneffenheden die je ziet, omarm ze. Ze zijn een onderdeel van jouw lichaam. Dit klinkt op papier natuurlijk heel mooi. En ik weet dat het met oefenen echt minder gaat worden en ja je zult baaldagen hebben, maar er komen ook heel veel dagen dat je ze gaat vergeten. Accepteren is niet makkelijk, maar je kunt er wel iets aan doen.

Zelfkennis en zelfacceptatie maakt het makkelijker om kleding te dragen waar jij je als vrouw heerlijk invoelt en een boost energie van krijgt. Je kent het vast wel als je een outfit draagt waar je complimenten over krijgt, dat doet toch iets met je gevoel.

 

Als je weet waar je de accenten op moet leggen wordt kleding combineren al makkelijker. Wat we eigenlijk willen is een kledingkast met alleen maar kleding waar jij blij van wordt. Kleding die comfortabel zit. kleding die jou zichtbaar maakt als persoon.

Kleding die laat zien wie je bent.

 

Stralende groet, Debby

 

 

 

Debby
info@styledbydebby.nl

Bedankt voor het lezen van het artikel en ik zou het leuk vinden als je een reactie achter laat. Het meest actief ben ik op Instagram. Stralende groet, Debby

2 Reactie's
 • Rosemarie Doppen
  Geplaatst op 21:19h, 18 mei Beantwoorden

  Hallo Debby, vorige week waren je vader en moeder bij mij. Ik heb een bon gekregen, die ik bij jouw kan gebruiken. Ik zou graag willen, dat je eens door mijn kledingkast gaat. Er hangt te veel en ik heb moeite met weggooien. Bovendien kan ik niet goed combineren met mijn kleding. Kunnen we een afspraak maken? Ik woon in Haaksbergen. Reistijd 25 minuten via de N18. Groetjes
  Rosemarie

 • Marie de Jonge
  Geplaatst op 14:20h, 14 januari Beantwoorden

  Ik vind het ook lastig om kleding te combineren, maar merk dat het helpt om bepaalde basisstukken te hebben. Zo passen blousen en spijkerbroeken overal bij. Wanneer je een basisgardarobe hebt, kan je gemakkelijk combineren!

Geef een reactie