IMPULSIEVE AANKOPEN

Impulsieve aankopen

Hoe start je een garderobe die alleen bestaat uit kleding waar je hart een sprongetje van maakt? De eerste stap is; geen kleding meer kopen waar niet over nagedacht is, ook wel impulsieve aankopen* genoemd!

 • Kleding die je kocht toen je een boodschap ging doen.
 • Kleding die je kocht omdat je iets moest hebben voor een feestje.
 • Kleding die je kocht omdat het zo goedkoop was.

*Impulsieveaankopen zijn kleine geluksmomentjes. Je bent heel blij met je aankoop, maar vaak ebt dit in een korte periode weg. Bij het passen van een kledingstuk kijk je snel even in de spiegel, thuis bekijk je een kledingstuk grondiger. Dan komen vaak al de twijfels. Bij een dag winkelen en heel veel willen kopen, belanden de meeste miskopen in de kast.

JOUW DROOMJURK

Als je getrouwd bent dan herken je je vast wel in het volgende. De trouwjurk. Wat vind je mooi, welke kleur wil. Moet de jurk lang of kort zijn. Misschien heb je al van kleins af aan een droomjurk. Wat je gaat doen is onderzoek. Je gaat naar modeshows, bekijkt magazines. Alles om maar een idee te krijgen wat je mooi vindt en wat bij je past. Met al jouw informatie ga je naar een bruidswinkel toe om daar jouw droomjurk te gaan passen. Daar sta je met je droomjurk aan en je kijkt in de spiegel en denkt…

Nou dat is niet wat ik in gedachten had. Het zit nergens naar, weg droom!

Gelukkig weten de dames van een bruidswinkel precies welke jurken jou wel mooi staan en het met jouw droomelementen samen te voegen tot een jurk die perfect aansluit bij jouw stijl! Jouw droomjurk.

POSITIEVE ENERGIE

Op je bruiloft voel je je de hele dag de mooiste vrouw van de wereld. Je ontvangt complimenten en dit voelt zo goed deze positieve energie. Je kan de hele wereld aan. Je hebt tijd en energie gestoken en iets gezocht wat bij jouw stijl past, alles klopt. Als je dit met een trouwjurk kan die je één dag draagt, hoe mooi zou het dan zijn om dit elke dag te ervaren met je eigen gaderobe.

HOE STOP JE IMPULSIEVE AANKOPEN

Kleding is een verlengstuk van jou, je laat ermee zien wie je bent. Hoe stop je dan met impulsieve aankopen? Door tijd en energie in jezelf te stoppen.

  • Verwijder alle apps op je mobiel waarmee jij getriggerd wordt om kleding te kopen/bestellen.
  • Schrijf je voor alle nieuwsbrieven uit, die gerelateerd zijn met kleding.
  • Ga niet een kledingwinkel in om alleen maar even te kijken. Mijd ze deze periode!
  • Vertel zoveel mogelijk mensen in je omgeving waar je mee bezig bent.
  • Spreek met jezelf een einddatum af, 30 dagen is een goed begin om mee te starten.

Hou voor jezelf in deze periode een dagboekje bij. Noteer de momenten wanneer je de behoefte hebt om te kopen, wanneer is het moeilijk. Wanneer begint het te kriebelen dat je iets nieuws wil. Wat is je gevoel, is er iets aan de hand, misschien ben je wel ongesteld? Door inzichten te krijgen in jezelf weet je straks ook waar je zwaktes zitten bij kopen van impulsieve aankopen.

Heb je na 30 dagen niks gekocht? Ik ben trots op je! Wees dat ook zeker op jezelf.

Wil je graag bewustere keuzes maken bij de aanschaf van kleding? Doe dan eens onderzoek in je zelf, welke kleding past bij jouw figuur. Welke kleuren laten jouw shinen! Wat is jouw persoonlijke stijl? Ik help jou hier graag mee.

Stralende groet, Debby

Mijn missie is om zoveel mogelijk vrouwen te laten ervaren dat kleding meer is dan een verpakking. Kleding draagt zoveel meer bij aan wie wij zijn als vrouw. Het geeft zelfvertrouwen, een zelfverzekerd gevoel en enorme boost energie als jij iets draagt waar jij je goed in voelt. Deel dit bericht met je vriendinnen zodat zoveel mogelijk vrouwen dit mogen ervaren.

Elke week een beetje magie in je mailbox ontvangen. Schrijf je dan in voor de wekelijkse mailing.

 

 

Debby
info@styledbydebby.nl

Bedankt voor het lezen van het artikel en ik zou het leuk vinden als je een reactie achter laat. Het meest actief ben ik op Instagram. Stralende groet, Debby

Geen reactie's

Geef een reactie