Het verschil na een kleurenanalyse • Styled By Debby
1446
post-template-default,single,single-post,postid-1446,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-15.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive
kleurenanalyse

Het verschil na een kleurenanalyse

Wat zie je pips, ben je ziek? Dit kreeg ik vroeger regelmatig te horen. Voelde ik me ziek, nee bij verre van. Waarom stond die ene kleur dan fantastisch en ontving ik alleen maar complimenten. Terwijl ik bij een andere kleur alleen maar de vraag kreeg of ik ziek was omdat ik er zo moe en flets uit zag! Het verschil na een kleurenanalyse!

Tijdens mijn opleiding als image consultant werden al mijn vragen over kleuren beantwoord. Welke kleur je goed kan dragen heeft te maken met welk kleurtype jij bent.

Wat is een kleurtype?

Kleuren worden opgebouwd uit de primaire kleuren rood, geel en blauw. Johannes Itten, de bedenker van de kleurenleer creëerde het kleurenwiel. Een kleurenwiel wordt uit de primaire, secundaire en tertiaire kleuren opgebouwd. Hieruit volgde ook zijn 4 seizoenen theorie, waarmee hij vier kleurtype onderscheidde. Deze 4 seizoenen worden tegenwoordig nog steeds gebruikt bij een kleurenanalyse. De 4 seizoenen, ook wel kleurtype genoemd zijn zomer, lente, winter en herfst. Daarnaast zijn er nog 6 tussentypes, omdat niet iedereen precies in 1 seizoen valt.

Hoe werkt een kleurenanalyse?

Bij een kleurenanlyse wordt er gekeken naar je huidskleur, kleur van je ogen en van je “eigen” haarkleur. Bij deze analyse wordt er met waaiers gekeken of je veel warmte of juiste koele kleuren hebt, gedempte, heldere, diepe of lichte kleuren in je persoonlijke kleuring hebt. Aan de hand van deze 3 keuzes komt er 1 kleurtype uit. Dit zijn jouw fantastische kleuren.

Waarom een kleurenanalyse laten doen?

Vaak denken dames dat ze na een kleuranalyse maar 1 kleur kunnen dragen. Maar 1 kleur kunnen dragen is wel erg saai. Iedereen valt in een bepaald kleurtype en dit betekent dat je sommige kleuren in een groot oppervlakte heel goed kunt dragen, terwijl een andere kleur in een klein oppervlakte beter tot zijn recht komen. Het dragen van kleuren die bij jou passen zullen je laten stralen, je er uitgerust en fris uit laten zien. Het dragen van de verkeerde kleuren zullen juist het tegenovergestelde effect geven. Je zult er moe van uit zien, wallen, lijntjes en vlekken vallen meer op. Vaak ga je bij een verkeerde kleur meer make up dragen om toch het gewenste effect te krijgen, terwijl dit bij het dragen van de juiste kleuren dit niet nodig is. Na een kleurenanalyse is dit verleden tijd!

Een kleurenanalyse laten doen

Een kleurenanalyse kan ik snel bij je doen, je ontvangt een waaier en je bent klaar. Zo zou het kunnen maar zo werk ik niet. Hoe jammer zou het zijn dat een kleurwaaier na de kleuranalyse achter in een la verdwijnt omdat je niet weet wat je er mee aan moet. Na een kleurenanalyse ontvang je van mij dan ook een uitgebreid advies hoe je met een kleurwaaier te werk gaat en hoe je hem moet gebruiken. Zo heb je er altijd plezier van. Het verschil na een kleurenanalyse en daarvoor is dat je geen miskopen qua kleur meer in je kast hebt.

Ben je nu nieuwsgierig geworden welk kleurtype jij bent en welke kleuren jou laten stralen? Klik dan hier en neem direct contact met mij op!

 

 

 

 

 

Debby
info@styledbydebby.nl
Geen reactie's

Geef een reactie