(her)ontdek je kledingstijl in 5 stappen

(Her)ontdek je kledingstijl in 5 stappen

(Her)ontdek je kledingstijl in 5 stappen

Wat is jouw eigen persoonlijke kledingstijl? Waar vriendinnen gelijk van zeggen ‘dit is wat voor jou!’ Heb jij deze of ben je hem in de loop de jaren een beetje verloren door het krijgen van kinderen of andere veranderingen in je leven.

Je eigen kledingstijl (her)ontdekken. Hoe pak je dat aan? Misschien doe je regelmatig een miskoop, is shoppen een onmogelijke opgave omdat je niet weet waar je naar moet zoeken of word je helemaal niet blij van wat je nu draagt? In die gevallen helpt het enorm om je kledingstijl te onderzoeken.

Kleding doet iets met je uitstraling, met je zelfvertrouwen en je omgeving. Een outfit die je laat stralen en aansluit bij jouw als persoon, maakt gelukkig.

Met de juiste kledingstijl:

  • Sluit je nieuwe kleding aan bij je huidige garderobe, want alles combineert met elkaar
  • Weet je welke pasvormen, kleuren en materialen wel of niet voor jou werken
  • Draag je kledingstukken met de wow-factor
  • Je weet hoe je op je allerbest gekleed de deur uitloopt
  • Heb je geen miskopen meer. Je bespaart geld én je bent duurzaam bezig

 

Met de volgende 5 tips hoop ik je een eerste stap te laten maken naar een kledingkast die laat zien wie jij bent.

 

Stap 1 Doe inspiratie op

Zelf vind ik inspiratie opdoen de beste manier om te ontdekken welke kledingstijl bij je past. Verzamel kledingstukken, combinaties en accessoires die je mooi vindt. Of je dat nu doet door plaatjes uit tijdschriften te knippen en in een map te stoppen of op Pinterest te zoeken, maakt niet uit. Het is fijn om je inspiratie op één plek op slaan en bijvoorbeeld een moodbord of Pinterest bord te maken. Benoem voor jezelf waarom je dat kledingstuk of die outfit nu zo leuk vindt en schrijf dat onder het betreffende plaatje. Door op deze manier bezig te zijn met allerlei stijlen en kledingstukken leer je je eigen kledingstijl herkennen en een rode draad te ontdekken wat je mooi vindt.

 

Stap 2 Ruim je kledingkast op

Door je kledingkast goed op te ruimen heb je een goed overzicht wat je allemaal in je kledingkast hebt. Bekijk elk kledingstuk samen met je moodbord en stel je bij elk kledingstuk de vraag; ‘passen ze bij je en is dit wie je bent, past het in je moodbord?’

Als je opruimen en weggooien een lastig iets is, ik schreef er een E-book over. Je ontvang hem als je je inschrijft voor mijn nieuwsbrief.

 

Stap 3 Wees creatief in je eigen kledingkast

Je moodbord is klaar en je kledingkast is opgeruimd. Nu kun je experimenteren met de kleding wat je nog hebt. Inspiratieloos? Pak dan vooral je moodbord erbij en haal hier ideeën uit. Tip maak van elk outfit een foto en zet dit in een speciaal ‘lookbook’ mapje op je telefoon, dan heb je ‘s morgens altijd iets om aan te doen. Sommige experimenten zullen heel goed uitvallen en andere minder, maar in beide gevallen zijn het lessen om je eigen kledingstijl te ontdekken!

 

Stap 4 Niet alles wat je mooi vindt maakt je ook mooier!

Het liefst zou je natuurlijk gewoon alles aantrekken wat je leuk vindt. Maar de kracht van een leuke en mooie kledingstijl is dat je weet wat je mooi en niet mooi staat. Wat je mooi stond toen je 20 was, zal op je 40e heel anders staan. Je lichaam veranderd en hierdoor moet je soms weer even opzoek naar wat je wel en niet mooi staat. Wat zijn je sterke punten en hoe leg je hier de focus op. Met een goede pasvorm kan iedereen er namelijk fantastisch uitzien, ongeacht je maat, leeftijd en figuur. Als je dat weet kan je heel goed je kledingstijl hierop aanpassen.

5 Wat is jouw kleurenpalet?

De ene kleur doet afbreuk aan je uiterlijk, terwijl de kleur het mooiste van je uiterlijk omhooghaalt. Geen idee welke kleuren jouw laten stralen? Door foto’s van jezelf bij daglicht te maken kun je kijken welke kleur het meest voor je doet. Waar licht je gezicht van op. Wanneer een kleur niks voor je doet, zie je er meestal grauw uit. Dit is heel persoonlijk en slim om met iemand samen te doen. Bij iedereen is dat totaal anders, zelfs als je dezelfde haar- en huidskleur hebt, kan dit verschillen. Kom je er helemaal niet uit denk dan eens aan een kleuranalyse.

Een eigen kledingstijl heb je niet zomaar, die ontwikkel je. Het is een proces dat wat inspanning vergt. Vergelijkbaar met het proces van je persoonlijke ontwikkeling tijdens je leven. Met vallen (miskopen) en opstaan (toppers) weet je na verloop van tijd wel een beetje wat je wel en niet graag draagt, maar wat onderscheidt jou nu van een ander? Wat maakt jou uniek en hoe laat je dat zien?

Wil jij op (her)ontdekking naar jouw kledingstijl? Wil jij een garderobe, die aansluit bij wie JIJ bent? Kleding, die bijdraagt aan een gevoel van zelfvertrouwen, omdat het je laat stralen? Wil jij een investering doen in jezelf, waar je jarenlang van kunt genieten? Dan zit je helemaal goed bij Styled by Debby!

Stralende groet,

Debby

Debby
info@styledbydebby.nl

Bedankt voor het lezen van het artikel en ik zou het leuk vinden als je een reactie achter laat. Het meest actief ben ik op Instagram. Stralende groet, Debby

Geen reactie's

Geef een reactie