eigen kleding stijl

hello barbiegirl

Dat mijn dochter vorig jaar, toen ze 7 jaar oud was eindelijk met mijn barbies mocht spelen was toch wel heel bijzonder. Ze waren nogal heilig voor mij. Als klein meisje kon ik hier uren mee spelen en ik was er ook echt heel zuinig op. Geen plukje haar mocht ervan afgeknipt worden en geen pennenstreep stond erop.

Van mijn vader, die op markt stond met stoffen kreeg ik eens allemaal lapjes stof. Hiermee kon ik mijn eerste fashion collectie maken. Het resultaat mocht er zijn, want na flink zwoegen hadden de 14 modellen een matching outfit aan. Mega trots was ik erop. En daar stonden ze dan, in een rij op de bank te poseren. Het fototoestel zei, klik en werd doorgedraaid. Ja dit is al heel lang geleden. Eindelijk was naar een paar weken het fotorolletje vol. 😉
Er was alleen iets misgegaan tijdens het ontwikkelen en helaas waren alle foto’s mislukt, mijn hart brak.

Nu ik zoveel jaren later en moeder ben van een dame van 8 en een zoon van 5, leef ik me natuurlijk op hun uit. Mijn dochter en ik hebben vaak wel dezelfde smaak, maar soms kiest ze iets uit waar ik niet zo enthousiast over ben, dan maakt de kleur haar heel bleek of is het model niet iets voor haar. Ik probeer haar dan op een duidelijke, maar niet kwetsende manier uit te leggen dat het andere kledingstuk mooier is en waarom. Meestal hebben we wel dezelfde smaak en is er geen strijd.

Hoe ga je om met een dochter of zoon die een compleet andere stijl heeft dan die van jou.

Maar ik hoor vaak het tegenovergestelde om me heen. Moeders en dochters die niet samen gaan winkelen, omdat hun smaak zo verschillend is. Hoe ga je om met een dochter of zoon die een compleet andere stijl heeft dan die van jou.

Denk eens terug aan vroeger, moest jij toen ook weleens iets aan wat je echt niet mooi vond? Herinner jij je nog hoe je je voelde? Hoe erg was het om de hele dag in een outfit rond te lopen wat je A, niet mooi vond en B, ook nog eens niet lekker zat. Je voelde je vast diepongelukkig.

Iedereen is uniek in zijn kledingstuk en zal het ook zo stylen waar ze zich prettig in voelen. En dit geeft natuurlijk, en gelukkig maar verschillende meningen over een outfit. En dit is ook maar goed ook, want als we allemaal hetzelfde zouden dragen dan zou het er knap saai uit zien op straat. Iedereen heeft 1 dominante stijl, gecombineerd met 2 subtypen, dit samen maakt jouw stijl, wie jij bent en hoe je je zelf presenteert aan de buitenwereld. Bij de 1 zal dit een zwierige bloemenjurk zijn en bij een ander een chino broek met een blouse. Laat zien wie je bent en respecteer wat een ander draagt, zonder hier al gelijk een mening over te hebben.

Bij mijn dochter probeer ik te ontdekken wat haar stijl is. Door haar kleding in bladen/winkels/webshops te laten aanwijzen en aan te laten kruizen kom ik erachter wat ze op het moment mooi vindt. Ze heeft haar eigen identiteit en is geen barbiepop. Zo wordt shoppen makkelijker en gezelliger. En zoonlief, hoor ik je denken wat trekt hij aan? Als er een wrijfapplicatie opstaat is hij momenteel het gelukkigste kind op de wereld.

Tja en die barbiepoppen van mij, die staan helaas met hier en daar een deukje en een krasje weer op zolder.

Debby
info@styledbydebby.nl

Bedankt voor het lezen van het artikel en ik zou het leuk vinden als je een reactie achter laat. Het meest actief ben ik op Instagram. Stralende groet, Debby

Geen reactie's

Geef een reactie