Hebben wat een ander heeft

Hebben wat een ander heeft

Hebben wat een ander heeft. Ken je dit?

Je vriendin ziet er altijd geweldig uit. Ze loopt in de leukste kleding en alles staat haar even mooi. Ze heeft van die mooie lange benen en als ze loopt danst haar glanzende haar sierlijk met haar mee. Alles wat zij heeft wil jij ook!

Jezelf vergelijken met een ander is makkelijk. Maar wat als we dit écht konden? Hoe zou het dan zijn, zou je je dan gelukkig voelen? Dat we onszelf wel eens vergelijken met een ander is heel natuurlijk en niet gek, hebben wat een ander heeft voelt soms heel goed. Vaak vergeten we alleen één belangrijk aspect. De persoon, met het in jouw ogende perfecte lichaam, voelt zich ook vaak onzeker en vergelijkt zichzelf ook met een ander. Iedereen heeft dit, de een wat meer dan de ander. De ene ervaart het elke dag en de ander maar één keer in de maand. Dit is niet erg, dit is menselijk. Wegdromen naar iets of iemand anders kan heel mooi zijn. Maar vergelijk jezelf niet met een ander maar droom je eigen grootste en mooiste droom!

Je lichaam heb je niet voor het kiezen

Je lichaam heb je niet voor het kiezen. Je huid-, oog- en haarkleur zijn bij je geboorte genetisch bepaald. Net zoals de bouw van je figuur. In de loop de jaren komen de veranderingen. Waar je eerder nooit mee bezig was veranderd rond je tiende á twaalfde jaar. Je lichaam veranderd en rondingen worden zichtbaar. Rond deze leeftijd ga je je vergelijken met vriendinnetjes. In je hele jeugd en in je tiener jaren worden er onbewust kleine ‘regeltjes’ opgeslagen en vergelijkingen gemaakt.

De invloed van je moeder/opvoeder is hier ook van groot belang. Zij is jouw voorbeeld en vaak kopieer je het kledinggedrag. Vaak gebeurt dit omdat je denkt dat het zo moet of omdat je niet anders weet. Dat je dan op latere leeftijd nog kleding koopt die standaard te groot is, is een voorbeeld van vroeger. Kleding werd te groot gekocht word omdat je er dan nog in kan groeien. Kledingtrends die je nu met afschuw bekijkt, omdat je dit vroeger moest dragen. Jezelf in de spiegel zien en denken dat je dik bent, omdat je dit altijd is gezegd is. Herinneringen waar je je misschien helemaal niet bewust van bent, maar wie onbewust een hele groot rol hebben op de manier hoe jij jouw kleding koopt. De manier hoe j e nu naar je zelf in de spiegel kijkt.

Je lichaam veranderen

Naar mate je ouder word ga je misschien veranderingen aan brengen. Je verft je haar. Je gaat naar de sportschool om het droomlichaam te krijgen. Of je gaat nog een stap verder en gaat naar een plastische chirurg. Veranderingen die je allemaal aan de buitenkant kan aanbrengen, want als jij je aan de binnenkant niet gelukkig voelt dan kan het er aan de buitenkant nog zo perfect uit zien maar gelukkig zijn voel je dan niet. Jouw buitenkant is onlosmakelijk verbonden met jouw binnenkant.

 

Hebben wat een ander heeft maakt je niet gelukkiger, omarmen wat je zelf hebt wel.

Eyeopener

Bij een figuuradvies stel ik altijd de vraag, waar word je niet gelukkig van? Het benoemen van punten waar je niet gelukkig van wordt is makkelijker dan de punten benoemen waar je wel blij van wordt. Het beeld wat we van onszelf hebben klopt namelijk niet. Wat jij in de spiegel ziet, ziet jouw omgeving niet. Het is het beeld wat jij zelf in de loop der jaren hebt gevormd in je hoofd. Dat een figuuradvies dan voor veel dames een eyeopener is en veel effect heeft om op een andere manier naar jezelf te leren kijken is veel gehoord reactie.

Soms heb je even een liefdevolle schop nodig om wakker geschud te worden uit je eigen zelfbeeld. Wil jij ook leren op een andere manier naar jezelf te kijken, maak dan een afspraak voor een figuuradvies.

Stralende groet, Debby

Mijn missie is om zoveel mogelijk vrouwen te laten ervaren dat kleding meer is dan een verpakking. Kleding draagt zoveel meer bij aan wie wij zijn als vrouw. Het geeft zelfvertrouwen, een zelfverzekerd gevoel en enorme boost energie als jij iets draagt waar jij je goed in voelt. Deel dit bericht met je vriendinnen zodat zoveel mogelijk vrouwen dit mogen ervaren.

 

Elke week een beetje magie in je mailbox ontvangen.

Debby
info@styledbydebby.nl

Bedankt voor het lezen van het artikel en ik zou het leuk vinden als je een reactie achter laat. Het meest actief ben ik op Instagram. Stralende groet, Debby

Geen reactie's

Geef een reactie