Gewoontedieren • Styled By Debby
1495
post-template-default,single,single-post,postid-1495,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-15.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive
gewoontedieren

Gewoontedieren

Dat wij dames gewoontedieren zijn daar is geen twijfel over, tijdens kledingkastsessies haal ik vaak veel dezelfde kledingstukken te voorschijn. Stapels blauwe spijkerbroeken en hemdjes komen tevoorschijn, want dit is allemaal heel praktisch.
Dat bij onze laatste afspraak van een traject de dame in kwestie noemde dat ze wel heel veel vesten had, was ik ook niet geheel verbaasd. Dat ze tijdens de kledingkastsessie er 29 vesten uit haar kast toverde, waarvan er 20 in het zwart waren stond ik wel even met mijn mond vol tanden. En geloof me dit gebeurt niet vaak.

Waarom krijgen wij dames een goed gevoel om steeds dezelfde soort kledingstukken te kopen? Dat we ons er prettig in voelen dat is heel herkenbaar. Je weet hoe je eruitziet, want zo hebben we ons zelf al zo vaak op foto’s en in de spiegel gezien.
En alles wat nieuw en onbekend is dat voelt spannend!

Je kont lijkt hier echt mega in!

Maar dat is niet het enigste er is nog een reden waarom we steeds dezelfde kledingstukken blijven kopen! Dat stemmetje.. die niet alleen in je oor fluistert, maar soms ook schreeuwt; “dat doe je toch niet aan!” “Je kont lijkt hier echt mega in!” “Printjes, die vind je na 1x dragen toch niet leuk!”
Dit stemmetje heeft iedereen en de één trekt het zich meer aan dan de ander. Je moet soms wel sterk in je schoenen staan om hem te negeren. Het perfecte beeld wat in onze maatschappij wordt gecreëerd is vaker onrealistisch dan realistisch. Gelukkig wordt het onderwerp steeds meer besproken en zien we steeds vaker in magazines foto’s van dames die niet gefotoshopt zijn.

De dames die een figuur advies bij mij hebben gehad weten dat ik meer de focus op het houden van je lichaam leg. Als je niet van je eigen lichaam houdt zal geen enkel kledingstuk je laten stralen. Kleding maakt en laat zien wie je bent, dus kun je beter iets dragen waar jij blij van wordt.

Kortom, we blijven maar dezelfde kledingstukken kopen. Ik weet uit je comfort zone stappen is niet makkelijk, maar het kan soms wel voor verrassende effecten zorgen. Uiteindelijk heb je maar een paar kledingstukken nodig waar je heel blij van wordt. Want je kunt ook maar 1 outfit per dag aantrekken! Conclusie; liever 1 heel mooi vest in de kast waar je elke keer weer een dansje bij maakt dan, er 10 in je kast wie je maar trekt omdat het anders ook zonde is.

Debby
info@styledbydebby.nl
Geen reactie's

Geef een reactie