Een basisgarderobe

Een basisgarderobe

Een basisgarderobe kun je ook wel de ruggengraat van je kledingkast noemen. En is daarom onmisbaar in je kledingkast. Klopt deze, dan heb je hier elke dag plezier van. Basiskledingstukken heb je nodig om makkelijk outfits te maken en hierdoor kun je ze onderling goed mixen en matchen.

Een basisgarderobe kun je elk seizoen uitbreiden met trends of met de kleuren passend bij het seizoen. Een totale garderobe die laat zien wie je bent en wat past bij jou als persoonlijkheid.  Weet jij wie je bent en wat je uit wilt stralen dan kun je jouw basisgarderobe uitbreiden naar je persoonlijk en unieke garderobe.

Investeren in een goede basisgarderobe is dus niet alleen goed voor je portemonnee maar ook voor jou als persoon. Weten wie je bent geeft niet alleen zelfvertrouwen, maar het laat ook zien wie je bent!

Waaruit bestaat een basisgarderobe?

Trends komen en zijn soms na één seizoen uit de mode. Een basiskledingstuk is het tegenovergestelde en kan je seizoenen lang dragen, soms wel jarenlang. Je basisgarderobe is neutraal qua kleur, tijdloos en verveelt niet snel. Het is met nagenoeg je hele kledingkast te combineren. Mixen en matchen van seizoenkleuren en trends gaan moeiteloos.

 

Tijd

Investeer in tijd, een basisgarderobe opbouwen gaat niet in één dag en dit moet je ook niet willen. Weten wat je stijl is, welke kleuren jouw fantastisch staan en welk kledingstuk het beste jouw figuur uit de verf laat komen maakt de keuze van het kiezen van een goede basis makkelijker. Bekijk de kleding met een kritische blik en wees selectief met je aankopen, dit voorkomt miskopen. Zo kan je ook al met je eigen kledingkast starten, wat heb je al aan goede basiskledingstukken?

Kwaliteit

Je wilt lang plezier houden van je kleding wees dus secuur op wat je aanschaft. Extra aandacht aan de kwaliteit besteden is geen overbodige luxe. De ene stof is niet de andere en je wilt niet dat je mooie basiskledingstuk naar een paar wasbeurten niet meer mooi is qua kwaliteit, pasvorm en kleur.

Pasvorm

Omdat je basics vaak draagt, is de pasvorm van groot belang. Je wilt natuurlijk wel elke dag een outfit dragen die heerlijk comfortabel zit en jou er op je best uit laat zien.

Kleuren

Met kleur kan je alle kanten op, maar de kunst van een goede basisgarderobe is dat de basis niet opvalt. Basiskleuren combineren makkelijk met andere kleuren. Dit kunnen lichte of donkere kleuren zijn, afhankelijk van jouw kleurtype.

Prints of effen

Een basisgarderobe bestaat over het algemeen uit effen kledingstukken, omdat deze altijd het makkelijkste combineren. Ben jij nu een groot liefhebber van strepen, dan zal er bij jou in je kast zeker een streep te vinden zijn, dit is alleen geen basiskledingstuk.

Tijdloos

Voor een basis is het goed om te kiezen voor een tijdloos model. Trends kunnen voor even leuk zijn, maar dit zijn geen kledingstukken waar jij een paar jaar lang plezier van zult hebben. Mogen ze dan helemaal niet in je kledingkast? Tuurlijk wel, deze vormen samen uiteindelijk jouw persoonlijke en unieke stijl in jouw kledingkast.

Een basiskledingstuk is jouw stabiele ruggengraat in je kledingkast, ze helpen je elke dag weer om toffe outfits te creëren en hierin te variëren. Hij past bij jouw persoonlijke kleuren en sluit aan bij jouw figuur en stijl. Naast deze basis vul je jouw kledingkast aan met kledingstukken van het seizoen. Hoeveel kledingstukken dit zijn is van jouw persoonlijke stijl afhankelijk. Ben jij een minimalistisch type of ben jij juist creatief?

Wat mag er dan echt niet ontbreken in jouw kledingkast? Dit is heel persoonlijk, want wat jij een basiskledingstuk vindt zal je buurvrouw nooit dragen. Je hebt vast wel eens gehoord dat iedereen een LBD (little black dress) in zijn kast moet hebben! Hou je niet van zwart en al helemaal niet van jurken dan kan dit kledingstuk wel in jouw kast liggen, maar zal je hem nooit of te nimmer gaan dragen. Zonde dus.

 

Daarom is tijd investeren in je basis garderobe zo belangrijk, want wat is bij jou een goede basis. Draag jij het liefst jurken, dan zullen deze bij jou meer in je kast te vinden zijn, dan iemand die fan is van een broek.

Bekijk hier een voorbeeld wat een basis garderobe voor jou kan zijn.

Heb jij ook het gevoel dat jouw kledingkast geen goede basisgarderobe heeft? Dat je het lastig vindt om leuke outfits samen te stellen? Dat je alleen maar kleding blijft kopen, omdat je niks hebt om aan te trekken? Ik help je graag met de opbouw hiervan.

 

Stralende groet,

Debby

  • Debby
    info@styledbydebby.nl
    Geen reactie's

    Geef een reactie