Bruiloft stress! • Styled By Debby
1326
post-template-default,single,single-post,postid-1326,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-15.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive
trouwen bruiloft

Bruiloft stress!

Het bruiloft seizoen is weer begonnen en dit betekend voor veel dames, bruiloftstress! Wat trekken we aan naar een bruiloft en wat is gepast en wat totaal niet.

2 jaar geleden trouwde mijn broertje en mocht ik zelf ervaren hoe het is als een dierbare gaat trouwen. Ik mocht getuige zijn en de  trouwjurk van mijn schoonzusje maken. Super spannend allemaal, maar ook heel bijzonder. Zelf ben ik niet getrouwd, maar als het aan de kinderen ligt mag dit zeker gebeuren!

Het is niet mijn eerste bruiloft, maar wel de 1e  van zo dichtbij. Dus de kledingkeuze druk voelde niet bepaald hoog, pff! Dat ik nu niet alleen aan mezelf, maar ook aan de kinderen en naasten moest denken, kreeg ik ook van buitenaf veel de vraag, wat trek je nu aan naar een bruiloft!

Tja wat trek je nu eigenlijk aan naar een bruiloft?

 

De belangrijkste vragen die jezelf kunt stellen zijn;

  • Wat is jouw relatie met het bruidspaar?
  • Ben een dag gast bent of een avondgast.
  • Staat er op de uitnodiging of er een dresscode is.

Staat er een dresscode op dan dien je je hier ook aan te houden. Bij twijfel over je outfit, je kunt altijd de ceremoniemeester of de bruid raadplegen. Liever even extra checken dan under- of overdressed te komen.

Do’s en don’ts voor een bruiloft.

 

Kleur

Draag geen wit, dit is wel beetje een ongeschreven regel. Alle aandacht gaat deze dag naar de bruid. Ook al weet je dat de bruid in een andere kleur trouwt, op deze dag draag je geen wit. Of een tint die hier enigszins bij in de buurt komt, dus ook geen offwhite of crème eigenlijk zijn alle wittinten uit den boze.
Zwart is een kleur die je veel in de mode ziet. Vroeger werd zwart geassocieerd met de dood, daarom was het een taboe om naar een bruiloft te dragen. Je zou het nu wel als avondgast kunnen dragen, maar ben je een dag gast mijdt dan deze kleur.
Pastelkleuren zie je veel op bruiloften en is dan ook altijd goed. Word jij nu echt niet blij van pastelkleuren. Doe dan eens een kleurenanalyse om te kijken welke kleur jou laat stralen.

Lengte rok/jurk & decolleté

Op een bruiloft is het gepast om netjes gekleed te gaan. Dus niet een te laag decolleté of een te korte roklengte. Als je jurk/ rok tot aan de knie komt zit je altijd goed. Word er in een kerk getrouwd hou er dan rekening mee dat de schouders bedekt zijn, je zou hierbij ook aan een mooie shawl kunnen denken als je geen jasje hebt.

Accessoires

Less is more! Oorbellen, ketting, veel make up en hoog kapsel is te veel. Kies voor 1 goede statement ketting of een paar mooie oorbellen. Je accessoires kies je op kleur bij je handtas. Smokey eyes zijn voor de avond heel mooi maar voor overdag teveel. Je kunt het als dag gast natuurlijk altijd bijwerken voor de avond.

Schoenen

Een paar hakken is onder een jurk erg stijlvol, je benen lijken langer en je ziet er gelijk een stuk vrouwelijker uit. Ben jij geen hakkendraagster, wat ik mee heel goed kan voorstellen. Het zijn ook niet mijn beste vrienden. Je hoeft ook niet gelijk voor een stiletto hoge hak gaan er zijn ook genoeg leuke lage varianten. En kun je echt niet op hakken lopen kies dan voor een ballerina.
Tip voor de dag gasten neem een paar lage schoenen mee voor als het echt niet meer gaat of als je ‘s avonds lekker wil dansen.

Panty’s

Ben je niet zo trots op je benen of heb jij net als ik van die mooie witte melkflessen kies dan voor een mooie huidskleur panty in 15 of 20 denier of bruin uit een potje. In de winter zou je voor zwart kunnen gaan.

Meenemen als dag gast

• Tandenborstel, altijd fijn om na het avond eten even je tanden te poetsen en ook fijn voor de avondgasten 
• Make up & remover om even bij te werken, of na een ‘emo-momentje’ even de mascara weg te halen
• Een reserve panty
• Haarlak, schuifjes, kam, tape, zooltjes voor pijnlijke voeten enz. Alles wat de dag maar niet kan verpesten

 

En het allerbelangrijkste voor een bruiloft is goede zin! Alles dan klaar voor de grote dag, dan kan het feest beginnen. Have fun ladies and shine, maar niet te veel want de bruid is vandaag het middelpunt!

Debby
info@styledbydebby.nl
Geen reactie's

Geef een reactie