Blote benen in de zomer, echt niet! • Styled By Debby
1402
post-template-default,single,single-post,postid-1402,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-15.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive
blote benen in de zomer

Blote benen in de zomer, echt niet!

In de winter draag ik alleen maar jurken en rokken. Panty’s, maillots en leggings ik heb ze in allerlei soorten en maten. Maar zodra het mooier weer wordt weet ik niet meer wat ik aan moet. Door mijn spataderen durf ik mijn blote benen in de zomer niet te tonen. Ook al zeggen ze in mijn omgeving dat ik mijn benen gewoon moet laten zien, maar ik voel me er zelf niet prettig bij. Mij zal je dus niet zien met blote benen in de zomer, echt niet!

Dit verhaal krijg ik zo vaak te horen, en het zijn niet alleen de spataderen die genoemd worden. Dus voor iedereen die zijn benen niet mooi vindt omdat;

 • Ze te wit zijn
 • Er kleine adertjes zichtbaar zijn
 • Je altijd blauwe plekken hebt

Speciaal voor jullie dit blog. Je bent niet de enigste in! En als je omgeving zegt; “het valt wel mee” of “waar maak jij je druk over?” Als jij je er zelf niet prettig bij voelt dan zal je je benen ook niet showen en al helemaal niet in hun blootje!

Zijn er alternatieven of tips om het hele jaar door jurken en rokken te dragen, jazeker! Je hoeft namelijk je benen niet verbergen in een broek, want daar is het soms veel te warm voor.

De maxi jurk of rok

Ga voor een lange jurk, de maxi dress of de maxi rok. Helemaal de trend van dit moment, dus volop te vinden in de winkels.

Een panty

Een panty in de zomer hoor ik je denken? Ja het kan echt! Kies voor een hele dunne panty, ze zijn al te verkrijgen van 8 tot 15 denier. De zogenaamde “teint de soleil” panty’s hebben een fijne structuur. Hierdoor lijkt het alsof je gewoon geen panty draagt. Misschien dat je nu denkt, door zo’n dunne panty vallen mij spataderen toch nog op? Bij een goede panty vallen spataderen veel minder op dan met blote benen. Een panty zorgt voor een matte en egale uitstraling. Ze camoufleren oneffenheden en geven je benen een natuurlijke kleur. En dit voelt toch heel anders dan met blote benen in de zomer.

Hou bij het kiezen van de kleur er wel rekening mee dat het zo natuurlijk mogelijk en zo dicht mogelijk bij je eigen huidskleur, anders vallen je benen weer op door de kleur van de panty.

Draag je een schoen met open teen kies dan voor de open-teen panty. Toch te warm voor een hele panty kies dan voor een hold-up/stay-up panty. Tip bij het dragen van deze panty’s, gebruik geen crème op je benen, de siliconen bandjes kunnen hier niet tegen en de panty’s zullen hierdoor niet op de plek blijven zitten.

Kijk eens bij het merk Falke voor de diverse varianten.

Camouflage creme

Niet alleen voor spataderen, maar ook voor alle andere vlekken op je benen wie je wilt camoufleren. Zijn je spataderen of blauwe plek erg blauw en paars breng dan een gele camouflage creme aan. Hierover heen zou je een panty kunnen dragen, maar ook laagje foundation kunnen aanbrengen. Breng het wel zo aan dat je gehele benen voorzien zijn van een laagje. Tip: ook deze make-up haal je voor het naar bed gaan eraf 😉

Been make-up

De cream van veil cover cream is ontworpen om vrijwel alles te camoufleren, littekens, huidvlekken, blauwe aders en tattoos. Lees op hun site of het voor jou ook passend is.

Word je hier nu nog niet blij van en is het nog niet helemaal de oplossing voor jou, laat het me via hier even weten. Misschien dat ik het de volgende keer in een blog kan toelichten.

Debby
info@styledbydebby.nl
2 Reactie's
 • Edith Tankink
  Geplaatst op 22:51h, 09 juli Beantwoorden

  Dank je Debbie voor al je tips ik wens je een fijne vakantie. Kijk uit naar je advies voor het najaar.

  • Debby
   Geplaatst op 09:56h, 10 juli Beantwoorden

   Dankjewel Edith. Wens jou ook een fijne vakantie!

Geef een reactie