badkleding voor elk figuur

Badkleding voor elk lichaam

De zomer!

Voor sommige dames is dit de mooiste periode van het jaar, zon, warm weer en lekker op je blote voeten naar buiten. Superfijn! Anders wordt het als jewel blij wordt van het mooie weer, maar de kriebels krijgt als je weer in je badkleding moet rondlopen. Dan wordt iets wat heel leuk kan zijn een verschrikking! In een badpak of bikini rondlopen kan voelen alsof je voor het eerst naar een nudistenstrand of de sauna in gaat. Je voelt je ongemakkelijk!

In je badkleding rondlopen voelt als lopen in je blote kont!

Nu lees ik vaak in tijdschriften dat je een knop om moet zetten en dat veel dames dit ongemakkelijk vinden. Geloof ik allemaal, maar je moet het toch maar even doen en dit laatste is gewoon weg niet makkelijk. Het stemmetje in ons hoofd weet altijd roet in het eten te gooien en hierdoor gaan we twijfelen. Zien de heupen er nu niet nog groter uit? De striae bij mijn buik valt nu toch wel erg op?

Uit ervaring weet hoe ongemakkelijk je je kunt voelen in je badkleding. Elke vrouw, ook al zien ze er nog zo perfect uit, voelt zich ongemakkelijk over haar lichaam. Niemands lichaam is perfect. Praat er met elkaar over, het lucht zoveel op als je hierover praat en weet dat iedereen dit heeft.

Veel bloot van jezelf laten zien is niet makkelijk en in je badkleding valt niet veel te bedekken, daarom in deel ik met jullie deze tips om je zo comfortabel in je badkleding te voelen. Ik gun namelijk iedereen een mooi en happy outfit of dit nu in gewoon kleding is, maar vooral in je badkleding. Om te weten van welk badpak jij gelukkig wordt een kleine opdracht. Hij is klein, maar ik weet dat hij niet makkelijk is voor veel dames. Kies een moment uit wanneer je er echt de tijd voor hebt.

De opdracht

Pak pen en papier erbij. Ga in je ondergoed voor de spiegel staan en kijk eens goed naar jezelf.
Doe je ogen dicht, adem drie keer goed in en uit en doe op drie je ogen open. Wat zie je als eerst als je in de spiegel kijkt. Word je er blij van als je dit ziet of niet? Schrijf op wat je ziet en of je er blij van wordt of niet en ja het mogen meerdere punten zijn.
Schrijf nu de punten op waar je wel blij van wordt.
Als je nu zo naar je zelf kijkt waar zit dan je breedste punt, zijn dit je heupen of zijn dit je schouders of je boezem? Noteer ook deze punten. Hoe zit het met je buik? Noteer al positieve en minder positieve punten.

 

Even voor de duidelijkheid. Je hebt aan je lichaamsbouw positieve punten en minder positieve punten. Er zit niks negatiefs aan jouw lichaam. Alleen op sommige punten, de minder positieve punten leggen we liever niet de focus! Het voordeel van je lichaam kennen is dat je nu weet waar je blij van wordt en hier wil je de focus opleggen. Doe je dit dan zal je je een stuk prettiger en comfortabele  voelen.

 

Tijdens mij figuur-trajecten werk ik niet met appels en peren bodytypes. Ik geloof dat we er echt niet gelukkiger van worden als we ons lichaam met een stuk fruit gaan vergelijken, ik werk dan ook met letters. De kunst van het kleden is om balans te creëren in je outfit. Nu gaat het met badkleding iets minder goed, omdat je minder kleding aan hebt. Het model, print en kleur gebruik van je badkleding helpt je hierbij om het juiste effect passend bij jouw figuur aan te brengen. Lees de volgende lichaamstype eens door, ik ben benieuwd of je de punten herkent die je genoteerd hebt op je briefje. In de omschrijving staan 4 van de bodytypes waar ik mee werk, herken je je ergens niet helemaal in dan kan dit kloppen ik werk met meer meerdere types deze staan niet allemaal uitgewerkt. Kijk welk bodytype er het beste bij jouw bevindingen aansluit.

 

A-FIGUUR

Heb jij een smalle taille, platte buik, maar brede heupen en vollere benen, zijn jouw schouders smaller dan jouw heupen? Dan is de kans groot dat jij een A-figuur hebt. Bij jouw lichaam wil je balans brengen in je boven en onderlichaam.

Wel doen:
 • Leg de nadruk op jouw bovenlichaam door je schouders optisch breder te laten lijken.
 • Je kunt dit doen door een strapless bikini te dragen of een bikini in een print of opvallendere kleur te kiezen. Je zou ook kunnen kiezen voor een opvallend detail, ruches bijvoorbeeld.
 • Kies voor het broekje een hoger en breder broekje. Niet te hoog, want dan leg je het accent weer op je heupen. Kies voor de kleur een onopvallende egale kleur.
Niet doen:
 • Korte shorts dragen, ze maken je billen groter.
 • De focus op je heupen leggen.

 

O-FIGUUR

Slanke benen en heupen, een volle boezem en brede schouders, maar minder tot geen duidelijke taille. Als je een O-figuur hebt komt je lichaam het mooiste uit als je een taille creëert. De boezem vaak vraagt  om een extra ondersteuning, hou hier zeker rekening mee.

Wel doen:
 • Kies voor een badpak met een taillerend effect, lage V-hals, grote kleurvlakken, diagonale lijnen, verticale lijnen, donkere kleuren laten probleemgebieden kleiner lijken.
 • Als je liever een bikini draagt kies dan een beugelbikini met een hoge short, probeer de heupen optische breder te laten lijken.
 • Draag een tankini dit kan onzekerheid over een buikje minder maken.
Niet doen:
 • Kleine prints.
 • Een klein broekje dragen, je heupen lijken zo nog smaller.

 

I-FIGUUR

Ben jij slank en atletisch gebouwd met weinig vormen dan heb jij een I-figuur. Breng rondingen aan in jouw bikini of badpak.

Wel doen:
 • Draag bikini’s met afgeronde lijnen en printjes of ga voor een sexy badpak.
 • Alle vrouwelijke details doen jouw figuur goed.
Niet doen:
 • Mijd recht lijnen in je badkleding, dit legt de nadruk meer op jouw recht vormen
 • Shorts dragen, dit benadrukt jouw jongensachtige figuur.

 

X-FIGUUR

Het zandloperfiguur heeft een duidelijke smalle taille, vaak vollere borsten en heupen die in verhouding staan tot de schouders. Als zandloper kun je veel bikini’s hebben, laat vooral je vrouwelijkheid zien.

Wel doen:
 • In triangelbikini’s komen je vormen goed uit, om je heupen te verhullen kun je kiezen voor een hoger bikinibroekje en een haltertop geeft steun en een sexy decolleté.
Niet doen:
 • Houd de top en broekje in balans, dus geen mix en matching.

 

Voel je heel ongemakkelijk in je badkleding investeer dan in een mooie omslagdoek dit bedekt je lichaam nog enigszins. Tip hiervoor investeer in een luchtige kwaliteit die niet plakkerig aanvoelt, meer weten over de kwaliteiten van stof lees dan dit blog even. Hou je hiervan kijk dan zeker even op deze site Auko.nl daar zijn niet alleen prachtige omslagdoeken te vinden, maar ook een heel duidelijk filmpje om te zien hoe je een omslagdoek kan gebruiken.

Hopelijk helpt dit jullie een beetje in de zoektocht naar een bikini of badpak. Je ergens prettig en gelukkig invoelen is zo belangrijk voor je eigen ik. Houden van jezelf is het mooiste cadeau wat je jezelf kan geven.

Dankjewel mooie vrouw voor het lezen van dit blog.

Stralende groet, Debby

 

 

PS
Heb jij een vriendin dit blog ook zeker moet lezen, deel het dan met haar via de share knop hieronder. Wil je wekelijks op de hoogte blijven van de berichten die ik met jullie deel, Laat dan hier je gegevens achter.

Debby
info@styledbydebby.nl

Bedankt voor het lezen van het artikel en ik zou het leuk vinden als je een reactie achter laat. Het meest actief ben ik op Instagram. Stralende groet, Debby

Geen reactie's

Geef een reactie