appels en peren

Appel- en peerfiguur

Het appel en peer figuur, je hebt er vast wel eens overgelezen. Je lichaam wordt vergeleken met een stuk fruit, dit is dan je lichaamsbouw. Nou hier liggen de appels en peren op de fruitschaal.

Daarnaast geloof ik niet in hokjes. Iedereen is verschillend en je kan iemand niet vergelijken met elkaar. Zet twee appels naast elkaar dan zie je ook verschillen. De reden dat ik niet hou van het analyseren met de appel en peer lichaamsvorm is het idee dat het demotiverend werkt. Niemand wordt er toch vrolijker van als je je lichaam met een stuk fruit moet vergelijken?

Ik ben een voorstaander van positief zijn en probeer ook alles om te zetten in zijn positieve kracht.

Zelf werk ik met een letter systeem – ja een hokjes systeem, omdat iedereen zich hierin herkent-. Ik heb zelf een A-figuur, de nadruk ligt hierbij op mijn heupen. Hoe meer ik negatiever over mijn heupen ga denken, hoe groter ze in mijn ogen worden en hoe ongelukkiger ik hiervan word. De aandacht probeer ik daarom naar een positief punt van mijn lichaam te brengen, waar word ik wel blij van. Hier gaat de focus naar toe.

Moet en kan je de rest dan negeren, nee natuurlijk niet. Alles hoort bij je lichaam en dus bij jou. Accepteren, love it. Weet je waar je niet van houdt dan weet je ook dat je hier het accent niet op moet leggen. Je brengt de focus naar dat waar je wel blij van wordt. Hoe?

Ga dus na het douchen is voor je spiegel staan en bekijk eens goed hoe je lichaam eruitziet. Zeker als je dit normaal niet doet dan is dit echt de moeite waard. En ja de eerste keren zijn spannend en eng. Niet nodig hoe vaker je dit doet, hoe meer je aan je eigen lichaam gaat wennen. Hoe meer je je lichaam kent en herkent. Hoe makkelijker het kleden gaat.

De kunst van het kleden is balans te creëren in je outfit.

De kunst van het kleden is balans te creëren in je outfit. Dit klinkt heel ingewikkeld, maar als je weet hoe het werkt dan gaat het je zoveel meer rust opgeven. Geen kledingstukken meer in je kast die niet lekker zitten, geen ophijsende broeken, afzakkende bh-bandjes of kledingstukken die je buik accentueren.

 

Geen idee waar je nu wel of niet de focus op moet leggen. Ik help je er met alle liefde mee. Kijk eens bij mijn afspraak figuuranalyse wat het allemaal inhoudt.

Debby
info@styledbydebby.nl

Bedankt voor het lezen van het artikel en ik zou het leuk vinden als je een reactie achter laat. Het meest actief ben ik op Instagram. Stralende groet, Debby

Geen reactie's

Geef een reactie