kleurenanalyse Hoe een kleurenanalyse je leven kan veranderen

9 tips; hoe een kleurenanalyse je leven kan veranderen

Negen tips hoe een kleurenanalyse je leven kan veranderen. Het klinkt te mooi om waar te zijn!

 

Als ik een kleur mooi vind, dan wil ik het dragen, misschien dat je dit wel herkent. Je kiest voor kleuren die je aanspreken. Maar kleuren die jij mooi vindt hoeven je niet persé mooier te maken.

Kleuren kunnen je er fris en stralend uit laten zien, maar ook vermoeiend en pips en soms zelf ziek. Daarnaast zijn er zoveel variaties in kleuren dat het soms lastig te bepalen of een kleur nu wel of niet iets voor je doet. Het verschil met een kleur die echt bij jouw persoonlijke kleuring past kan het verschil maken tussen er goed uit zien, en er fantastisch uit zien! Vaak kijk je te kritisch naar jezelf, zie je alleen maar negatieve punten bij jezelf. Door deze “afleidingen” wordt het moeilijk om met een andere blik naar jezelf te kijken, tip maak een eens foto van jezelf.

Door kleding te combineren met de juiste accessoires, make-up en haarkleur maakt het jou als persoon zichtbaar. Het geeft je zelfvertrouwen en het maakt je zekerde. Daarnaast ben je bewuster van je aankopen, je bespaart tijd en geld uit. Geen miskopen meer in je kledingkast en dit gaat je in de toekomst veel geld besparen 😉 Kortom een kleurenananlyse kan je leven veranderen.

Waarom zou ik je nog meer aanraden om in een kleurenanalyse te investeren?

9 tips hoe een kleurenanalyse je leven kan veranderen en hiermee jouw beste investering ooit is.

 

1. De goedkoopste facelift

Een kleuranalyse is de goedkoopste en minst pijnlijkste facelift die je kunt doen. Door het dragen van jouw persoonlijke kleuren verzachten de scherpe lijnen in je gezicht en wallen vallen minder op. Je ogen gaan stralen en haren zien er glanzender uit.

Het dragen van persoonlijke kleuren in jouw outfit maakt dit een verlengstuk van jou zelf.

Misschien heb je wel een foto waarbij jouw kapsel eruitziet als een hoedje op je hoofd?

Heb je wallen onder je ogen en blijf je maar concealer smeren omdat ze niet weggaan? Met het dragen van jouw persoonlijke kleuren zullen ze zeker een stuk minder opvallen.

Draag jij altijd donkere kleuren omdat je je hier prettig bij voelt, want het kleed zo lekker af? Door het dragen van kleuren in het contrast die bij jou hoort oog je gelijk een paar maten slanker.

Wie wil er nu niet slanker uit zien, jonger uit zien en dat alleen maar door het dragen van jouw persoonlijke kleuren!

 

2. Je bespaart geld uit

Wil je wel eens een ander kleur kledingstuk dan de vertrouwde kleuren die je nu in je kast hebt hangen? Maar doe je dit niet om dat je “bang” bent dat je het kledingstuk dan niet zal dragen?

Met jouw persoonlijke kleurwaaier heb je tijdens het shoppen geen miskopen meer. De kleding die je aanschaft passen allemaal bij de kleuren die in je kast hangen. Je kunt dus investeren in dat ene mooie “dure” jasje, omdat je nu zeker weet dat dit geen miskoop is. Hij past mooi bij je andere kledingstukken en is hierdoor goed te combineren. Je durft ook het leuke printje te kopen, omdat jouw topkleuren hierin zitten.

Je kunt hierdoor investeren in een eigentijdse kledingkast.

 

3. Je bespaart tijd uit

Winkelen gaat een stuk sneller, bij binnenkomst van een winkel zie je gelijk in welke hoek je wel of niet moet kijken. Je past geen kledingstukken die qua kleur niet bij je passen. Geen frustraties voor je kledingkast omdat al jouw kleding mooi met elkaar te combineren is. Wist je dat je met 13 kledingstukken al 31 verschillende combinaties kunt maken?

 

4. Een boost van zelfvertrouwen

Niet meer twijfelen of een kleur je staat. De kleuren die je draagt maken je zichtbaar, maar laten je niet opvallen. Door jouw persoonlijke kleuren te dragen wordt je uitstraling krachtiger. Het effect hiervan is dat ze je een goed gevoel geven en je hierdoor meer straalt. Hierdoor ga je je vanzelf zekerder voelen.

 

5. Nieuwe kleuren en kleurcombinaties

Doordat je weet welke kleuren in jouw persoonlijk palet zitten durf je makkelijker andere kleuren te kiezen, waarover je eerder nog een twijfel had. Je durft nu die keuzes wel te maken. Daar waar je je eerder nog aan vertrouwde kleuren vasthield, durf je nu die stap te maken naar die nieuwe kleuren die je geweldig staan, maar die je zelf nog nooit hebt geprobeerd. Ze voegen net dat beetje toe wat je miste in je kledingkast.

Door één of twee items in een nieuwe kleuren toe te voegen in je kledingkast heb je al gelijk veel meer nieuwe combinatie mogelijkheden. Op deze manier is het ook heel makkelijk om een basisgarderobe of een wardrobe closet op te bouwen. Hierbij mix en match je kleding veel meer in plaats van ze in een “setje” bij elkaar te dragen. Vind je het moeilijk om kleuren te combineren bekijk dan eens mijn Pinterest bord, kleurencombinaties om inspiratie op te doen.

 

6. Harmonie

Kleuren moeten de aandacht naar jou als persoon brengen. Door kleur in te zetten breng je de aandacht naar jou -gezicht- toe in plaats van naar lichaamsdelen waar jij de aandacht niet op willen leggen. Pastelkleuren maken jou misschien onzichtbaar, voor een ander kunnen ze heel krachtig zijn.

 

7. Make-up en haarkleur

Twijfel je welke kleur lipstick of nagellak je moet kiezen? Ligt je la vol met oogschaduw paletten en gebruik je altijd maar een paar kleuren hiervan? Jouw persoonlijke kleurwaaier helpt je uitzoeken wat wel mag blijven en wat niet.

Wat overblijft zijn de kleuren die jouw zichtbaarheid versterken en dit in minimale mate. Door het dragen van een outfit in jouw kleuren zal je merken dat je veel minder make up nodig hebt. Het beetje wat je draagt zorgt voor een frisse en stralende blik.

 

8. Accessoires

 Brillen, sieraden, shawls, schoenen en tassen. Alles wat onder accessoires valt kan je als kleuraccent gebruiken om een outfit af te stijlen. Ook kun je ze gebruiken om kledingstukken die niet binnen je kleurenpalet vallen op te halen en ze zo nog door te dragen. Het is namelijk niet zo dat je na een kleuranalyse afscheid moet nemen van al jouw kleding die buiten jouw persoonlijke kleurpalet valt.

 

9. Het is goed voor je

Als je bekend met de chakra’s dan zal je dit vast wel bekend voor komen. Kleuren hebben een energie trilling en onze stemming en behoefte aan kleuren worden hiermee bepaalt.

Zit jij niet helemaal lekker in je vel dan zal je eerder voor doffe, donkere kleuren kiezen. Ben je druk en ervaar je stress dan zal je voorkeur naar neutrale kleuren gaan. Koop je ineens veel kleding in eenzelfde kleur. Koop jij ineens veel gele kledingstukken, geel geeft je een energie boost. Het kiezen van kleuren heeft dan ook veel invloed op je lichaam.

 

Door kleding te combineren met de juiste accessoires, make-up en haarkleur maakt jou als persoon zichtbaar. Het geeft je zelfvertrouwen en het maakt je zekerde. Daarnaast ben je bewuster van je aankopen, je bespaart tijd en geld uit. Geen miskopen meer in je kledingkast en dit gaat je in de toekomst veel geld besparen 😉

Negen tips hoe een kleurenanalyse je leven kan veranderen in het kort.

 

  • Een gratis facelift.
  • Het bespaart je tijd en geld.
  • Je krijgt een boost van zelfvertrouwen.
  • Nieuwe kleuren en combinaties in je kledingkast.
  • Alles in harmonie met elkaar.
  • Bewuster van je aankopen.
  • Duurzaam bezig.
  • Het is goed voor je

Jou beste investering ooit.

 

 

Contact, vragen, opmerkingen, taalfouten, inschrijven nieuwsbrief. Via deze link kom je op de juiste pagina!

Debby
info@styledbydebby.nl

Bedankt voor het lezen van het artikel en ik zou het leuk vinden als je een reactie achter laat. Het meest actief ben ik op Instagram. Stralende groet, Debby

Geen reactie's

Geef een reactie