fietsen met een jurk-rok

3 tips om te fietsen met een jurk-rok

Fietsen met een jurk-rok is niet een ideale combinatie. Switch jij wel eens van outfit, omdat je niet met een jurk-rok kunt fietsen? Niet erg handig en praktisch, daarom 3 tips om te fietsen met een jurk-rok. Daarnaast ook een fijne extra tip als je last hebt van schurende benen.

Opwaaiende wind is wel het meeste vervelende tijdens het fietsen. Hoe vaak ben jij een jurk naar beneden aan het trekken omdat hij steeds opwaaide? Niet erg handig hé, zeker niet als je fiets ook nog eens beladen met kinderen of boodschappen, je kunt dan wel 2 handen aan het stuur gebruiken.

 

Drie tips om te fietsen met een jurk-rok

 

Het zadel

Waarbij de wijde jurken en rokken omhoog waaien, zitten de strakke rokken vaak weer te strak. Het zadel van een fiets is ideaal voor een broek, maar voor een jurk-rok is dit een drama. Misschien heb jij ook wel eens een lelijke punt ter hoogte van je billen ontdekt na een stuk fietsen? De oplossing hiervoor is een rokzadel. Je hebt ze vast wel eens gespot bij een fiets van een oma. Die weten dit namelijk al heel lang dat dit een ideale oplossing hiervoor is. Met zo’n zadel kun je ook heel goed smalle jurken dragen. Geen idee hoe zo’n zadel eruitziet? Check ze hier.

 

Een elastiekje

Een elastiekje en een muntje, meer heb je niet nodig bij een wijde jurk-rok die opwaait.

Mijn ervaring hiermee is dat je het elastiekje niet te strak moet doen, want hier komen kreukels van. O ’ja als je bij je bestemming bent wel gelijk ff weghalen 😉 Zelf vind ik dit niet altijd even handig. Wat ik persoonlijk vaak doe is bij een wijde (A-lijn) jurk-rok om de punt van de zijkant onder mijn bibs te stoppen. Zo waait hij ook minder omhoog.

 

Een broekje

Vind je dit allemaal maar niks dan zou een broekje onder je jurk-rok ook een oplossing kunnen zijn, gelijk fijn als je last hebt van schurende benen. Kijk hiervoor eens op de website van Upsa.nl hier vind je de mooie broekjes die ook ademend zijn met heel warm weer, ideaal dus voor schurende benen.

Debby
info@styledbydebby.nl
Geen reactie's

Geef een reactie